Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Elsevier

Uitdaging

Elsevier is een wereldwijde B2B-uitgever van wetenschappelijke literatuur en informatiegerichte oplossingen. Een specifieke uitdaging van de PharmaBioTech Group is het vergroten van engagement met de klant. Elsevier wil graag online meer contactmomenten genereren met de klant en tegelijkertijd op een interactieve manier in staat zijn kennis met hen te delen.

Oplossing

spotONvision helpt Elsevier met het organiseren van een webinarprogramma dat productexpertise combineert met ‘thought leadership’. Twee soorten webinars zijn opgezet: introductiewebinars waarin wordt ingegaan op basiskennis rondom de Elsevier-producten en webinars voor gevorderden met de focus op specifieke processen. Gezamenlijk creëerden we een webinarkalender en een ‘roll-out’-plan, waaraan de sales- en marketingteams zich committeren.

Resultaat

Samen met spotONvision organiseert Elsevier een totaal van meer dan 15 webinars. Het team verwelkomt meer dan 550 deelnemers, meer dan 60% waren compleet nieuwe contacten in de klantendatabase. Daarnaast zijn de 9 webinar opnames bekeken door meer dan 2100 personen. Het team beantwoordt 135 vragen over producten en verkoop support. De marketing ‘click – en opening rates’ zijn verdubbeld. De webinars worden als ‘zeer nuttig’ gewaardeerd door deelnemers en vele deelnemers schrijven zich meerdere malen in. Door het directe contact met de klant kan Elsevier meer en beter inzicht verkrijgen op de behoeftes van haar doelgroep.

Ann-Marie Roche

Head of Customer Engagement - Elsevier

“spotONvision was van oneindige waarde voor ons. Niet alleen in het opzetten van de eerste serie webinars, maar ook in het begeleiden, trainen en coachen zodat wij steeds beter werden.”