“Het SPOTONVISION-team heeft veel energie gestoken in het begrijpen van Indeed en ons bedrijf. Ook in de projecten die we daarna deden was dit een grote meerwaarde.”
“Het SPOTONVISION-team heeft veel energie gestoken in het begrijpen van Indeed en ons bedrijf. Ook in de projecten die we daarna deden was dit een grote meerwaarde.”
Suzanne van der Cammen
Country Marketing Director

Onze oplossing

SPOTONVISION werkt nauw samen met het Indeed-team om buyer persona’s voor hun doelgroepen te onderzoeken en te ontwikkelen. Na meer dan 40 interviews met potentiële kopers met uiteenlopende persona’s, van HR-afdelingen tot Recruitment Marketing, maken we een op de koper gerichte contentstrategie met meer dan 100 passende contentideeën. De strategie omvat content voor elke stap van de buyer’s journey en helpt kopers door het besluitvormingsproces.

Naast de strategie vormen deze ideeën een solide basis voor een account-based marketingaanpak. Het omvat meerdere campagnes om de juiste besluitvormers in de strategische doelaccounts van Indeed te bereiken. Daarnaast worden de inzichten van de buyer journey ook gebruikt om persoonlijke berichten voor SDR’s te ontwikkelen, die passen bij de beschikbare marketingcontent.

Het resultaat

Met een diepgaand begrip van de kopers van Indeed, hun buyer journey en de DMU, ​​produceren we boeiende inhoud om de verschillende contactmomenten binnen de koopreis aan te pakken.

Op een agile manier rollen we verschillende campagnes uit, waardoor de samenwerking tussen Marketing en Sales steeds beter wordt. Er is een versnelde opvolging van leads, leadkwaliteit en betere gesprekspercentages.

Het project resulteert in succesvolle ABM-campagnes gericht op de meest strategische doelaccounts van Indeed, met een conversiepercentage van 45% van marketingbereik tot meetings.

Hulp nodig met jouw Buyer Persona's?

Wij ondersteunen je bij de creatie van jouw ideale klant.

Ja, help mij