Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Interpolis

Met hun ‘Glashelder-campagne’ werd Interpolis bekend onder het grote publiek. Inmiddels zijn ze één van de grootste verzekeraars van Nederland. De missie van Interpolis voor de zakelijke tak is ondernemers inzicht te geven in alle risico’s die zij lopen. Verzekeren is niet de enige oplossing, zo vinden ze bij Interpolis: met goede preventie kan de kans op schade makkelijk worden verkleind of worden voorkomen.

Uitdaging

Erna Melis, senior online marketeer zakelijk, was op zoek naar een manier om  de zakelijke doelgroep van Interpolis goed te bereiken. Ook wilde ze van Interpolis een echte thought leader maken op het gebied van risicopreventie. Erna: “Ons belangrijkste doel is ondernemers te laten zien dat Interpolis veel meer te bieden heeft dan alleen verzekeringen. We willen ondernemers bewuster maken van de risico’s die zij lopen en hen helpen door passende oplossingen te bieden. Je hebt veel meer aan het voorkomen van schade.”

Met hulp van spotONvision heeft Interpolis een contentmarketingstrategie opgezet en geïmplementeerd. Hoe hebben ze dit aangepakt?

Oplossing

Erna: “We zijn begonnen met het in kaart brengen van de belangrijkste doelgroepen van Interpolis door buyer persona profielen te creëren. Inmiddels hebben we inzicht in de MKB-directeur en zijn secretaresse en de kleine ondernemer zowel blue als white collar.” Door de buyer persona’s, de kopersprofielen, hadden we nu ineens inzicht in de uitdagingen, succesfactoren, zorgen, informatiebehoeften en met name het koopproces van deze doelgroepen. Met deze informatie is spotONvision samen met het Interpolis-team in een aantal brainstormsessies passende en relevante content gaan bedenken en creëren voor de verschillende doelgroepen.

Met de buyer persona profielen en de content ideeën was de basis van de Interpolis contentmarketingstrategie gelegd. De volgende uitdaging was: hoe kunnen we de doelgroep zo goed mogelijk bereiken? Erna: “Eén van de grootste onderdelen die we hebben opgezet is dat we onze risicodeskundigen laten bloggen op de meest geschikte ondernemersplatformen. Hier plaatsen we artikelen over onderwerpen die te maken hebben met het beheersen van risico’s, afgestemd op de behoeften van de klant.”

Resultaat

“Contentmarketing is een route van de lange adem,” vertelt Erna. “We zien dat onze content heel goed gelezen wordt en dat het heel relevant is voor ondernemers. De engagement, het inkomend verkeer naar Interpolis.nl en het aantal volgers op LinkedIn hebben we enorm zien stijgen.” Media-partners werken graag met Interpolis samen door de hoge kwaliteit van de content.

Contentmarketing heeft door de goede resultaten een vaste plek binnen Interpolis verworven. Maar Erna en spotONvision blijven scherp. We zijn continu bezig met de vraag: Hoe kunnen we onze zakelijke doelgroepen nóg beter bedienen? Interpolis gebruikt inmiddels meer dan 13 verschillende tactieken om hun doelgroepen te bereiken.

Erna Melis

Senior Online Marketeer - Interpolis

“De samenwerking met spotONvision vind ik echt geweldig. Het team stapt met mij in mijn problematiek en helpt mij met het bereiken van mijn doelen. Ik noem ze stiekem ook weleens mijn helden, want ze doen ook een stuk projectmanagement. Daarbij kan ik er echt op rekenen dat al het werk dat ik wil verzetten ook echt gedaan wordt.”