Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Leadgeneratie

B2B-leadgeneratie

Bij leadgeneratie in B2B draait het om het aantrekken van potentiële kopers voor jouw product of dienst. Je zet de prospect aan tot het starten van een kooptraject, de buyer journey. Een reis die via allerlei kanalen leidt naar de beste oplossing voor een vraag of uitdaging.

Hoe zorg je er nu voor dat deze potentiële kopers, ofwel je leads, starten met deze reis? Dit doe je met het creëren van vraag (demand generation) en het genereren van leads voor jouw organisatie. Bij leadgeneratie komen meestal de volgende vragen op:

  • Waar vind ik mijn nieuwe klanten?
  • Hoe genereer ik kwalitatieve leads?
  • Hoe zet ik leadgeneratie-programma’s op?

Onthoud hierbij altijd dat alles draait om de kwaliteit van de leads en om de uiteindelijke conversie naar klant. Focus dus nooit alleen op aantallen. Als de kwaliteit van een lead niet goed is, zal je van je lead nooit een klant maken.

Waarom leadgeneratie?

Een lead is een persoon die interesse toont in wat een organisatie te bieden heeft. Die interesse kan op allerlei manieren worden opgewekt; zo kun je een face-to-face gesprek hebben gehad met deze persoon, maar nog waarschijnlijker heeft deze persoon jouw informatie online gevonden.

Dit kan een relevant onderzoek, artikel, e-book, whitepaper of andere waardevolle content zijn. Maar waarom zou je als organisatie waardevolle content willen weggeven? Het antwoord is eenvoudig. Het delen van kennis kan aanleiding zijn voor een eerste kennismaking. Bovendien geeft het je de kans om een eerste professionele indruk achter te laten bij jouw doelgroep.

Shimon Ben Ayoun

Managing Partner - spotONvision

“Door middel van leadgeneratie maak je van een anonieme geïnteresseerde een bekende lead. Dit brengt 3 voordelen met zich mee:

  1. Je weet wie geïnteresseerd is in jouw organisatie.
  2. Je krijgt inzicht in welke content het best aansluit op je doelgroep.
  3. Je kunt leads gerichter benaderen door de informatie die je verzamelt.”

Als je leadgeneratie succesvol aanpakt, kun je aan de slag met het nurturen van deze leads. Dat wil zeggen je kunt de leads verder kwalificeren: meer informatie verzamelen over hun persoonlijke profiel, hun beslissingsbevoegdheid, hun interesses en hun koopbereidheid. Met deze informatie kun je uiteindelijk makkelijker van de lead een klant maken.

Wat kan spotONvision betekenen?

De basis voor het aantrekken van de juiste leads begint met het in kaart brengen van jouw ideale koper, jouw buyer persona, en zijn behoeftes en interesses. Vervolgens stem je content af op de verschillende fases van zijn kooptraject. Met relevante en waardevolle content kun je opvallen in de markt, je onderscheiden van de concurrent en een uiteindelijk winstgevende relatie opbouwen met potentiële klanten.

spotONvision kan je helpen met het ontwikkelen en uitvoeren van leadgeneratie campagnes en promotieplannen.  Neem contact met ons op.

Lead nurturing de business case

Download het e-book

De business case voor lead nurturing

Door leads te nurturen, bind je potentiële klanten aan je bedrijf en verhoog je de kwaliteit van leads. Zeker in B2B is een koopproces vaak lang. De meeste leads zijn niet direct klaar om klant te worden of om in gesprek te gaan met sales. In dit e-book lees je alles over lead nurturing, speciaal geschreven voor de B2B-marketingdirecteur of –manager.

DOWNLOAD HET E-BOOK