Nag Patta
VP Field Marketing Noord Europa

Onze oplossing: Focus op proces en samenwerking

Vanuit SPOTONVISION fungeerden we als verlengstuk van het account-based marketingteam van Salesforce en hielpen hen met projectmanagement, conceptualisering en het creëren van gepersonaliseerde content en account journeys binnen een strak tijdschema.

Tijdens het project werkten we samen met strategische accountmanagers vanuit de regio, en gespecialiseerde partner bureaus. Om deals te ondersteunen en waardevolle momenten te creëren waar klanten gedurende hun kooptraject enthousiast van worden.

Het ABM-team gebruikte vier methoden om op te schalen:

    1. Een uitgebreide database met account-based marketing content en tactieken, met een opslagplaats van succesvolle projecten
    2. Een sterk geoptimaliseerd projectmanagementproces dat meerdere teams samenbrengt
    3. Structuren voor interne communicatie en account journey planning
    4. Gedeelde en gezamenlijke rapportagemodellen

 

Hierdoor werden alle activiteiten afgestemd met andere interne belanghebbenden: van Accountteams, Customer success, Country marketing, strategische evenementen, Executive engagement, tot het Salesforce Innovation Center. Op die manier heeft Salesforce gepersonaliseerde strategische account journeys kunnen creëren met naadloze interacties van meerdere team.

 

Het resultaat: Schaalbaar 1-op-1 ABM met 100% groei door influenced marketingpipeline

Binnen een half jaar werden meer dan 100 content items op tijd geleverd om strategische accounts binnen de Benelux te ondersteunen. Gemiddeld leidden de ABM-campagnes tot een stijging van 100% jaar-op-jaar door influenced marketingpipeline

Hulp nodig met account-based marketing?

Persoonlijke aanpak voor je grootste klanten, wij helpen je.

Ja, help me