Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Campagnemanagement

Wat is campagnemanagement?

Met campagnemanagement integreer je diverse marketingactiviteiten tot een totaalprogramma dat moet leiden tot zaken als sales, vergroting van het marktaandeel, brand awareness en klantloyaliteit.

Campagnemanagement is succesvol als je best practices en eerdere ervaringen toepast op marketingactiviteiten zoals content, marketing automation en lead management, om op die manier van je campagnes een steeds betere en geoliede machine te maken. spotONvision helpt met campagnemanagement ondersteuning zodat je de ROI van marketing kunt verbeteren en aantonen.

Hulp nodig bij het opzetten van marketingcampagnes? Neem dan contact met ons op.

HELP ME OP WEG

Smart campagnemanagement stap-voor-stap

Planning

Om succesvolle en herbruikbare geïntegreerde campagnes en/of lead nurturing programma’s te maken, helpt spotONvision met het definiëren van segmentering van de doelgroep, campagnedoelen en KPI’s, campagneflows en sales- en accountmanagement roll-out plannen. Vervolgens stellen we gedetailleerde campagneplannen op met workflow designs, focusthema’s, content planning en metrics.

Bereik

spotONvision ziet het definiëren van de doelgroep en het effectief segmenteren van de koper als een kritiek component bij het creëren van campagnes. Wij coördineren campagnes dan ook met CRM-teams en telemarketing of telesales zodat we het beste uit een campagne kunnen halen. Daarbij kijken we eveneens naar de integratie van de bestaande data en naar externe betaalde en organische promotiekanalen om het bereik van een campagne te vergoten.

Content, advies en creatie

Gebaseerd op het campagneplan en inzicht in de doelgroep wil je weten welke content het best en meest effectief kan zijn. Bovendien wil je wellicht ondersteuning bij de creatie van content, of dit nu copy, video of een presentatie is. Als je zelf al een content team hebt, dan kunnen wij daarmee schakelen. Zo kunnen wij er samen voor zorgen dat content op de allerbeste manier tot stand komt, wordt hergebruikt of ingezet voor de allerbeste ROI.

Automation

Marketing automation speelt een belangrijke rol in succesvol campagnemanagement. Het geeft marketeers de kans om een campagne effectief en kostenefficiënt uit te voeren en te meten. spotONvision kan ondersteunen bij het maken van de keuze voor een marketing automation systeem, de implementatie en een eerste pilot met marketing automation technologie of we kunnen werken met het bestaande platform dat je al in huis hebt.

We kunnen belangrijke mogelijkheden van marketing automation laten zien of toelichten zoals lead nurturing, lead scoring, progressive profiling, personalisatie en A/B testen. Lees meer over marketing automation.

Uitvoering

Het succesvol uitvoeren van campagnes vraagt om effectieve coördinatie en interne resources, promotiekanalen, campagne assets, content etc. Tijdens lopende campagnes houdt spotONvision het overzicht, we analyseren en evalueren de campagne continu. Bovendien zorgen we ervoor dat onze klant de tools en de inzichten heeft om richting senior management, sales en andere key stakeholders te communiceren wat marketing precies bijdraagt aan de omzet.

Evaluatie

Om ervoor te zorgen dat een campagne opnieuw kan worden toegepast zorgt spotONvision voor periodieke follow-up op tussentijdse resultaten zodat kan worden bijgestuurd. We documenteren de belangrijkste take-aways en best practices zodat de campagnes steeds betere resultaten zullen bereiken.

Starten met campagnemanagement?

Wil je aan de slag met campagnes om je doelgroep beter te bereiken en bij de hand te nemen in het koop- of klantproces? Neem dan contact met ons op.