Account-based marketing Account-based marketing

Sparren over account-based marketing?

Kies voor een persoonlijke aanpak voor je grootste klanten

Wat is account-based marketing?

Account-based marketing (ABM) is een B2B-strategie waarin je een specifieke groep bedrijven bewerkt met op maat gemaakte sales- en marketingcampagnes. Hierbij richt je je op een groep stakeholders en niet op een individu. Met als doel: het ontwikkelen van een diepere relatie.

Door onderzoek te doen creëer je inzicht in de accounts. Dat inzicht verwerk je in gepersonaliseerde content, per account. Account-based marketing is dus een combinatie van inbound en outbound marketing. Aan de slag met een account-based marketing aanpak? Wij helpen je graag!

Waarom account-based marketing?

Wie beslist over een aankoop? Dat is je belangrijkste vraag. In een zakelijke omgeving is dit meestal een groep stakeholders. Zij werken binnen verschillende afdelingen en niveaus in een organisatie. Elke stakeholder heeft invloed op de aankoop van jouw product of dienst. Account-based marketing geeft focus en zorgt voor efficiëntie. Je plant en meet alle activiteiten op basis van vooraf bepaalde doelstellingen.

Account-based marketing in 4 stappen

Het is verstandig om te starten met account-based marketing als de samenwerking tussen sales en marketing goed is. Je hebt de inzichten en inzet van sales namelijk hard nodig als onderdeel van jouw marketingplan. Wij brengen je graag verder met je account-based marketingstrategie:

1. Leer je accounts beter kennen

Bepaal samen met het salesteam de accounts waarop je de pijlen wilt richten. Kies accounts van hoge waarde die passen bij jouw bedrijf. Definieer de doelstellingen en bepaal hoe je succes gaat meten.

2. Ga op zoek naar accountinzichten

Vergaar zoveel mogelijk contactinformatie om je accounts en stakeholders beter te begrijpen. Kijk naar de persona’s van beslissers en beïnvloeders. Zo brengen we het stakeholder-koopproces in kaart.

3. Creëer relevante uitingen, content en campagnes

Creëer aantrekkelijke content voor je ABM-campagnes en wij adviseren meestal een multichannel aanpak. Daarbij maak je gebruik van gepersonaliseerde en accountrelevante uitingen. Met verschillende on- en offline marketingtactieken bouwen we samen aan een consistente boodschap.

4. Blijf meten

Geef niet op wanneer het de eerste keer niet precies gaat zoals je dat wilt. Blijf resultaten meten en zoek naar manieren om je campagnes te optimaliseren.

De voordelen van account-based marketing met SPOTONVISION

  • Een concrete aanpak die je kunt herhalen
  • De (op)stap naar sales enablement die écht werkt
  • Voor een optimale samenwerking met sales, gericht op resultaat
  • Werk met hét account-based marketing bureau van Nederland

Zo gaan we samen voor de driedubbele win

Van je accountstrategie tot een specifieke campagne, wij helpen je om er een succes van te maken. Samen met jou en je salescollega’s bepalen we de focus accounts, aanpak en inhoud van de campagne . Onze aanpak is concreet en schaalbaar. Met deze hoogstpersoonlijke marketingaanpak weet jij precies hoe je jouw accounts voor je gaat winnen. Zij voelen zich in de watten gelegd en je salescollega’s kunnen doorbouwen op een warme relatie. Een driedubbele win!

Gratis 30 minuten adviesgesprek

Je wilt aan de slag met account-based marketing, of je ABM-programma levert niet het gehoopte resultaat en je wilt weten hoe het beter kan?

Dan is dit adviesgesprek voor jou!

Boek nu je 30 minuten