Marketing automation Marketing automation

Marketing automation

Voor een ultieme B2B-ervaring

Wat is marketing automation?

Marketing en technologie gaan hand in hand. Met marketing automation maak je gebruik van verschillende systemen om leads te genereren en te nurturen. Vooral als je meer resultaat en conversie wilt behalen, biedt marketing automation uitkomst. Met marketing automation kun je jouw doelgroep effectiever bereiken met de juiste e-mail, online advertentie, dynamische content, je website of door een belletje van jouw sales collega’s. Door gebruik te maken van slimme tracking, dataverrijking en een playbook dat alles aan elkaar knoopt, zorg je voor de perfecte klantbeleving.

Hoe werkt marketing automation?

Om je marketing te automatiseren en leads tijdens het koopproces te voorzien van de juiste content op het juiste moment heb je technologie nodig. Een marketing automation platform (MAP) kan je daarbij helpen. Zo kun je geautomatiseerde e-mails versturen en deze afstemmen op je advertentiecampagne of je kunt gepersonaliseerde webcontent tonen. De functionaliteiten van een marketing automation systeem op een rij:

E-mail marketing
• Lead scoring
• Lead nurturing
• Website tracking en dynamische content
• Integratie met je CRM-systeem
• Social media tools en integratie
• Multichannel campagnes
• Metrics en ROI-rapportages

Marketing automation maakt het dus mogelijk om je online marketingactiviteiten effectiever te monitoren en te verbeteren. Uiteindelijk doel is om jouw leads beter te nurturen en kwalitatieve leads te converteren tot klant. Samen successen vieren als de programma’s draaien en nieuwe technologieën steeds meer mogelijk maken? We helpen je graag.

E-book: B2B Marketingteam van de toekomst

”De marketingafdeling moet drastisch veranderen”

Download

Welke marketing automation past bij mij?

Bij SPOTONVISION helpen we je bij het kiezen van de juiste oplossing. Samen stellen we de keuzecriteria op. Dit doen we door te kijken naar de marketingtechnologie die je nu gebruikt, waaronder het CRM-systeem en de wensen en behoeften. Werk je vooral lokaal? Hoeveel gebruikers heb je? Wat zijn je marketingdoelen? Of nog breder, wat zijn je bedrijfsdoelen? Voor ieder scenario is een passende oplossing.

Benieuwd welk platform past bij jouw organisatie: ABM marketing opties in Hubspot en 6 andere (cloud)oplossingen in de MarTech stack.

Onze specialisten zijn echte helden in implementaties en in het inrichten van campagnes.

De voordelen van marketing automation met SPOTONVISION

  • Snelle implementatie en direct aan de slag
  • Uitbesteden of je team volledig laten trainen
  • Echte impact door samenspel van technologie en marketingstrategie

Zo gaan we samen aan de slag

Ga je starten met marketing automation, dan helpen we je met het kiezen van de juiste technologie, de implementatie hiervan en de training van je team. Om het beste uit je systemen te halen, ontwikkelen en bouwen we campagnes die jouw lead nurturing en conversies een waanzinnige boost zullen geven.

We praten graag persoonlijk verder

Wat drink je in je koffie?

Melk, suiker, niets