Customer journey Customer journey

Customer journey

Creëer een klantreis die voelt als thuiskomen

Wat is een customer journey?

De customer journey brengt het complete klantproces in kaart. Het begint bij het tekenen van een contract, of het ontvangen van je product of dienst. En eindigt zodra iemand ambassadeur wordt van je bedrijf, of vertrekt. Eigenlijk eindigt een customer journey nooit, idealiter blijft een klant zo lang mogelijk bij je.

Waar de buyer journey gaat over verleiden en verkopen, gaat de customer journey over de juiste support en dienstverlening. Een duidelijk beeld van elke fase van het koop- en klantproces helpt je om je klant beter te bedienen. Wij helpen je graag om de customer journey van jouw klanten in kaart te brengen.

Customer journey mapping

Samen brengen we in kaart hoe de reis van je klant er nu uitziet: ook wel customer journey mapping genoemd. Welke tussenstops maken je klanten, wanneer en waarom? Zo’n customer journey map maakt de mogelijkheden voor het verbeteren van de klantbeleving inzichtelijk.

Waarom we het ‘mapping’ noemen? Omdat we de reis, touchpoints en emoties visualiseren. Op alle momenten en langs alle mogelijke kanalen. Bedrijven die meer aandacht besteden aan hun klanten en kantbeleving, behalen op lange termijn een veel hoger bedrijfsresultaat. Tijd om aan de slag te gaan met jouw customer journey!

E-book Customer Journey

De do’s en dont’s van de Customer Journey

Download

De voordelen van een customer journey met SPOTONVISION

  • Al jouw groeimogelijkheden in kaart
  • Diepgaand inzicht in de klantreis door jouw organisatie
  • Slimme verbeteringen die je direct in praktijk kunt brengen

Zo gaan we samen aan de slag

Bij SPOTONVISION creëren we customer journeys die bijblijven. Samen onderzoeken we de journey die jouw klanten nu doorlopen. Zo krijgen we beter inzicht in hun wensen. Dit vertalen we naar concrete aanbevelingen en jouw persoonlijke customer journey actieplan. Hét startpunt voor een betere klantbeleving en toekomstbestendige bedrijfsstrategie.

We praten graag persoonlijk verder

Wat drink je in je koffie?

Melk, suiker, niets