Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Seth Godin: Een echte marketeer is trots op zijn werk!

Tijdens het B2B Marketing Forum dat spotONvision onlangs in Amsterdam organiseerde, kreeg ik de unieke kans om een interview te houden met Seth Godin, Marketinggoeroe van de 21ste eeuw. Ik had slechts 10 minuten en wilde in korte tijd zoveel mogelijk advies, tips en inspiratie los krijgen voor marketeers.

 

 

Interview Seth Godin on b2b marketing from Ingrid Tappin on Vimeo.

Voor degenen die liever lezen, heb ik het gesprek ook in een verslag samengevat.

Wees niet bang om met ideeën te komen

“Wees niet bang om met ideeën te komen, zelfs slechte ideeën. Slechte ideeën zijn goedkoop, bovendien ga je er niet van dood, en als het niet werkt probeer je het volgende idee. Stap over je angst! Mijn inspiratie komt doorgaans van om me heen kijken en proberen te begrijpen waarom dingen zijn, zoals ze zijn. Ik heb succes omdat ik niet bang ben om hardop mijn ideeën te delen.”

Purple Cow theorie geldt nog steeds

“Zelfs met de grote hoeveelheid aan informatie van vandaag de dag, zijn er nog steeds niet genoeg opvallende personen. Grote bedrijven zullen altijd bang zijn, en mensen zijn geneigd om in vakjes te passen in plaats van er buiten te vallen. Alleen als je het lef hebt om opvallend (remarkable) te zijn, zullen mensen over je praten.”

Over de kracht van bloggen

“Zelfs als niemand je blog leest, dan nog zou je een blog moeten hebben. Het concept van denken, schrijven en jouw gedachtes delen is van groot belang. Bovendien waarom zou je geen gebruik maken van een gratis tool waarmee je mensen kunt aanspreken en waardoor anderen kunnen lezen wat je te zeggen hebt. Kortom het is een privilege, een kadootje! Let er wel op dat je eerlijk, interessant en transparant bent online.”

Op Seth’s blog kan geen commentaar worden gegeven, waarom niet?

“Ik vond het niet plezierig dat ik mijn schrijfstijl onbewust ging aanpassen onder invloed van commentaar op mijn blog. Daardoor werden mijn blogposts langer en slechter. Ik lees al mijn emails en bovendien lees ik ook wat anderen op hun eigen blogs over mij schrijven.”

Liever een TV show dan Twitter

“Ik wil graag de beste zijn in wat ik doe. Als ik ga twitteren, dan moet ik daar een paar uur per dag voor vrijmaken, en dan moet ik dus iets anders laten vallen, minder schrijven, minder bloggen, minder mensen ontmoeten?

Waar een marketeer wel over moet nadenken is of er wel genoeg tijd beschikbaar is, voordat hij of zij start met het inzetten van een nieuwe tool. Voor mensen met veel tijd kan twitter een heel krachtige tool zijn. Als ik zelf veel tijd zou hebben, dan doe ik liever een TV-programma. Ik vind het nogal lastig om een boodschap in 140 karakters/tekens te schrijven die bij mijn doelgroep moet beklijven.”

Wat is Linchpin

“We zitten in een nieuw tijdperk, het post-industriële tijdperk. Voorheen werd alles in fabrieken gemaakt, of dit nu kaarsen zijn, verzekeringspolissen, advieswerk, het model was erop gericht om volgzame medewerkers te krijgen, ervoor te zorgen dat ze deden wat je wilde en ervoor te zorgen dat ze nog meer verkochten van wat er werd geproduceerd. Die tijden zijn over!

Voor velen zijn er nu nieuwe kansen, om werk te doen dat er echt toe doet, om samenwerkingen met soortgelijken aan te gaan, om iets kunstzinnigs te doen, om het verschil te maken. Mijn vraag zou zijn: Ga jij je inzetten om ergens in te passen? en daarmee meedoen in een race naar de bodem? of Ga jij iets bijzonders doen, iets wat opvalt? en een race naar de top ondernemen?”

Emoties en werk

“Hoeveel mensen doen er geen job die ze eigenlijk niet leuk vinden, of dagelijks lastige gesprekken voeren, bang zijn voor nieuwe ideeen, bang zijn voor nieuwe connecties? Succesvolle personen kijken verder, zijn niet bang en kiezen ervoor om iets te doen dat er toe doet.”

Van marketing naar leiderschap

“Marketing wordt steeds meer leiderschap, kunst. Marketing is veranderd van strategie, ROI, corporate zaken, naar veel meer individuele, eerlijke, persoonlijke dingen die er echt toe doen. We moeten creatieve leiders zijn om succesvol te worden.“

De ideale marketeer

“Ik vertel mensen nooit hoe ze iets moeten doen, ik laat mensen zien dat het hun eigen keuze is, de weg naar boven of naar beneden. Marketeers moeten transparant zijn, opvallend, onmisbaar, leiders en connectors en vooral trots op hun werk!
Alleen de mensen die iets bijdragen aan het verbeteren van de samenleving kunnen zich met trots een echte marketeer noemen.”

Shimon Ben Ayoun

Shimon Ben Ayoun is mede-oprichter en managing director van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Hij helpt marketeers bij de transformatie van marketing als ‘cost center’ naar ‘revenue generator’. Daarbij is hij continu op zoek naar vernieuwingen in B2B en technologie om het succes van marketeers te vergroten.