Online marketing Online marketing

Online marketing

Til jouw resultaat naar een hoger niveau

Wat is online marketing?

Bij online marketing gaat het om jouw product of dienst in de markt te zetten door het inzetten van online kanalen en middelen. Met jouw doelgroep als uitgangspunt bepaal je jouw stappenplan om je doelen te halen. Daarbij kijk je naar de fases van het koopproces. Per fase kun je met specifieke doelen en de juiste content jouw koper online bedienen. Je kunt je met een online strategie richten op e-commerce, leadgeneratie of branding en zichtbaarheid. Dit kan op allerlei manieren, denk aan zoekmachineoptimalisatie, online adverteren, social media marketing en conversational marketing.

Waarom online marketing?

Een succesvolle B2B online marketingstrategie zorgt voor meer zichtbaarheid van jouw content. Meer bezoekers op je website. Meer leads voor sales. Of meer aankopen in je webshop. Waar jouw kopers zich online bevinden, daar wil jij ook zijn. Met onze online marketingaanpak zorgen we dat je sneller gevonden wordt en dat de kans op een succesvolle deal groter wordt. Hoe we dit aanpakken? Er zijn meerdere wegen naar Rome. Wij zoeken samen met jou naar een goede mix die past bij je doelen.

Zoekmachineoptimalisatie om gevonden te worden

Jouw content en dienstverlening beter vindbaar op Google? Zorg voor relevantie en een goede gebruikerservaring (UX). Met zoekmachineoptimaliatie (SEO) werk je aan een goede opbouw van je pagina’s en optimalisatie voor mobiel.

Om jouw website te optimaliseren voor zoekmachines beginnen we met een audit. We kijken naar de technische aspecten van je site. Met een zoekwoordenanalyse doen we ook een check op relevante zoekvragen. Daarnaast controleren we de gebruikerservaring. Zo ontvang jij concreet advies om je website te optimaliseren.

Online adverteren om gezien te worden

Met online adverteren creëer je meer bereik bij een bredere doelgroep. Je bepaalt eerst je campagneaanpak, om daarna de juiste kanalen in te zetten. Zo zet je SEA, display of social media in om leads te genereren of kopers naar je webshop te brengen. Door te adverteren op online platformen bereik je direct jouw doelgroep. Met slimme trucs als remarketing houd je vervolgens de aandacht van jouw koper vast. Samen koppelen we meetbare feiten aan menselijke inzichten en zo bouwen we aan meer zichtbaarheid voor jouw product of dienst.

Social media marketing niet meer weg te denken

Met slimme social campagnes op LinkedIn, WhatsApp, Facebook of YouTube realiseer je verschillende doelstellingen en haal je het beste uit je budget. Op de verschillende social kanalen kun je slim segmenteren, zodat je jouw doelgroep sneller en beter kunt bereiken. Social advertising helpt om zowel sales- als brandingdoelen te bereiken. Afhankelijk van je doelen zorgen we ervoor dat de juiste kanalen worden ingezet tijdens de hele buyer journey.

Conversie-optimalisatie

En dan heb je verkeer op je landingspagina’s, maar het resulteert niet altijd in downloads, registraties of verkochte producten? Oftewel: je conversie blijft achter. Ga dan aan de slag met conversie optimalisatie (CRO).

Dit doe je door de gebruikservaring van je website te verbeteren op basis van gedrag van bezoekers. Hoe navigeren bezoekers op je website, waar verlies je ze en bereiken ze het doel wat jij voor ogen hebt? Experimenteer, meet en gebruik de juiste technologie om navigatiegedrag te tracken en om te ontdekken waar jouw bezoekers wel en niet naar kijken.

Conversational marketing voor zinvolle gesprekken

Conversational marketing gaat over zinvol contact met je online bezoekers. Door de opkomst van technologie zoals WhatsApp zijn we gewend geraakt om snel en kort een vraag te stellen. Dat willen we nu toepassen in B2B, maar dan op een hele geavanceerde manier. Met een smart (chat)bot is dit nu mogelijk en we zien meteen grote impact op de manier waarop we communiceren met de koper.

Wij werken met partner Drift, een smart bot platform dat conversational marketing mogelijk maakt. Samen een pilot opzetten? We laten je graag zien hoeveel winst er te behalen valt.

E-book Conversational Marketing in B2B

Wat als prospects geen formulieren meer invullen?

ONTVANG HET GRATIS E-BOOK

De voordelen van online marketing met SPOTONVISION

  • Online marketingstrategie en aanpak gericht op B2B
  • De juiste kanalen inzetten op het juiste moment
  • Alles onder 1 dak: campagne, strategie en executie

Zo gaan we samen aan de slag

Wij zetten online marketing in als onderdeel van jouw gehele campagnestrategie. Onze online marketeers, content-, SEA en SEO-specialisten werken rechtstreeks met jouw team samen. Wel handig om te weten, wij kijken altijd naar totaaloplossingen, daarom krijg je er altijd een projectmanger bij. Zo combineren we bij SPOTONVISION onze kennis over online marketing voor direct resultaat.

 

We praten graag persoonlijk verder

Wat drink je in je koffie?

Melk, suiker, niets