Leadgeneratie Leadgeneratie

Leadgeneratie

Voor de volgende generatie

Wat is leadgeneratie in B2B?

Leadgeneratie is het aantrekken van potentiële kopers (prospects) voor jouw product of dienst. Je zet de prospect aan tot het starten van een buyer journey. Een reis die via allerlei kanalen leidt naar de beste oplossing voor een vraag of uitdaging.

Hoe zorg je er nu voor dat deze potentiële kopers bij jou terecht komen? Dit doe je door het creëren van vraag (demand generation) en het genereren van leads voor jouw organisatie.

Waarom leadgeneratie?

Vraag jij je af waar je nieuwe klanten vindt, hoe je kwalitatieve leads genereert en hoe je slimme leadgeneratieprogramma’s opzet? Een lead is een persoon die interesse toont in jouw organisatie en je wilt van deze lead natuurlijk het liefst een klant maken. Naamsbekendheid, maar ook content als blogs en e-books wekken de eerste interesse op. Je laat zien dat je kennis hebt over een bepaald onderwerp. Maar dan? Wat is je volgende stap? Wij zijn hier keigoed in en vinden het leuk om jou hierbij te helpen.

Succesvolle campagnes

Doe de scan en zie waar jij staat.

Ga naar de scan

Leadgeneratie met inbound marketing

Met een creatieve inbound marketingcampagne maak je van je website een echte leadgenerator. Vanuit de inzichten in het koopproces van jouw koper, de buyer journey, bied je content aan. Maar hoe word je ook echt gevonden? We gaan aan de slag met de optimalisatie van jouw website, plaatsen branded content op de juiste online platformen en bereiken jouw doelgroep via mail en social media.

Nurture jouw leads totdat ze bloeien

De meeste leads zijn niet direct klaar om klant te worden of over te dragen aan Sales. Vaak wordt dit proces vergeleken met een eerste ‘date’. Je vraagt iemand toch ook niet meteen ten huwelijk? Met andere woorden, verspil geen tijd met het nabellen van contacten die nog niet klaar zijn om met je te praten. Leads hebben aandacht nodig en ze moeten respect voor jou en/of jouw product krijgen. Dit proces noemen we nurturing. We kunnen heel goed marketing automation gebruiken om het nurturen naar een hoger niveau te tillen.

De voordelen van leadgeneratie campagnes met SPOTONVISION

  • Meer traffic naar jouw website
  • Meer kwalitatieve leads voor Sales
  • Zichtbaarheid van jouw merk binnen je doelgroep

Zo gaan we samen aan de slag

Goede leadgeneratie is gebaseerd op een goed campagneconcept. Samen met jou en je salescollega’s zetten we de lijnen uit. We bepalen de doelstelling, aanpak en inhoud van de campagne. Zo werken we de campagnestrategie uit vanuit de buyer journey inclusief thema, content en kanalen. Van concept naar executie: we helpen jou met het opzetten van succesvolle leadgeneratie campagnes. Samen aan de slag met leadgeneratie voor de volgende generatie!