Conversational marketing Conversational marketing

Conversational marketing

Persoonlijker kunnen we het niet maken

Wat is conversational marketing?

Conversational marketing is een prettige manier om kopers online te helpen een aankoop te doen. Bij conversational marketing ga je aan de slag met real-time conversaties, zowel van mens tot mens als van mens tot chatbot. Door de kracht van real-time creëer je een optimale ervaring voor iedereen die jouw website bezoekt.

Met de inzet van geautomatiseerde, intelligente chatbots kun je vragen van potentiële klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week beantwoorden. Willen ze direct een afspraak inplannen? Dan kan dit ook 24/7.

Op deze manier dwing je bezoekers niet om online formulieren in te vullen en ze te laten wachten totdat jij ze kan terugbellen. Maar maak je het mogelijk om direct met jou in gesprek te komen. Neem het chatgesprek over wanneer nodig en kom tot een afspraak of een deal.

E-book Conversational Marketing in B2B

Wat als prospects geen formulieren meer invullen?

ONTVANG HET GRATIS E-BOOK

Conversational marketing verandert de manier waarop jouw kopers kopen

Zoals WhatsApp het bellen met je vrienden en familie al lang heeft vervangen, zien we in B2B dat gesprekken steeds meer online plaatsvinden. Denk aan gebruik van Slack, Skype of Microsoft Teams. Mensen vinden het prettig om te chatten. Alleen waar chat al een belangrijk onderdeel is geworden van B2C-websites, blijven B2B-websites achter.

Een traditionele funnel ziet er vaak zo uit:

Lead nurturing vs conversational marketing

Echter hebben kopers en consumenten hier vaak geen tijd meer voor:

  • Nog maar 43% beantwoord een telefoontje van een onbekend nummer
  • Email open rates zijn gedaald naar 20%
  • Conversies op landingspagina’s is gemiddeld 2.35%

Bron: Drift

Dit betekent dat we marketing in B2B veel persoonlijker moeten maken om onze doelen te bereiken. Goede gesprekken leiden tot meer leads, meer zichtbaarheid, meer sales en vooral een betere klantbeleving. Intelligente bots kunnen je hierbij helpen. Zo kun je meer gesprekken tegelijkertijd voeren en meer engagement opbouwen.

Conversational marketing en account-based marketing

Zodra jouw target account op jouw website komt, wil je eigenlijk meteen actie ondernemen. Dat kan! Met de technologie die conversational marketing mogelijk maakt, krijg je alerts als een VIP-account op je site komt. Ook kun je een persoonlijke boodschap van de account manager in de chat zetten. Ook als je even niet op je plek zit, 24 uur, 7 dagen per week. Kortom, Sales wordt hier heel blij van: key accounts op een presenteerblaadje.

Verbeter je website conversie ratio

Maak een leadgeneratie machine van je website en sluit conversional marketing aan bij je bestaande marketing activiteiten.

  • Creëer persoonlijke interactie met leads via chat in plaat van een formulier
  • Kom er snel achter wie je lead is en waarin je leads geïnteresseerd zijn
  • Bepaal de vervolgstap op basis van deze informatie om snel tot een afspraak of deal te komen

Integreer je conversational marketing platform eenvoudig met marketing automation software. Zo stuur je real-time notificaties aan je salescollega’s, kwalificeer je leads en plan je zelf direct afspraken in.

De voordelen van conversational marketing met SPOTONVISION

  • Hogere conversies op je website
  • Snel en effectief kwalificeren van leads
  • Direct leads of afspraken voor sales

Lees ook: 9 voordelen van Conversational Marketing

Zo gaan we samen aan de slag

Of je nu aan de slag gaat met account-based marketing of leadgeneratie in de meest brede zin, interactie met de koper staat altijd bovenaan het lijstje van Sales en van Marketing. Samen zetten we een pilot op. We integreren de juiste technologie en voegen real-time gesprekken toe aan jouw manier van werken. Wij doen dit met partner Drift, een van ’s werelds eerste smart bot platforms dat conversational marketing mogelijk maakt. Samen een aan de slag? We laten je graag zien hoeveel winst je kunt behalen.

We praten graag persoonlijk verder

Wat drink je in je koffie?

Melk, suiker, niets