Contentstrategie Contentstrategie

Contentstrategie

Raak elke klant met precies de juiste boodschap

Wat is contentstrategie in B2B?

Bij het opbouwen van waardevolle zakelijke relaties is een sterke contentstrategie essentieel. Goede content raakt een snaar. Van blogs en webinars en van video’s tot whitepapers: met het juiste onderwerp op het juiste moment creëer je een klantervaring die persoonlijk aanvoelt.

Leer eerst je (potentiële) klanten en hun behoeften kennen. Met slimme contentmapping bepaal je vervolgens thema’s die perfect passen bij elke fase van het koopproces. Zo genereer je leads en presenteer je jezelf als thought leader.

In 6 stappen naar jouw contentmarketingstrategie

In zes stappen een succesvolle contentmarketingstrategie, wij helpen je. Samen krijgen we inzicht in je koper, ontdekken met welke content je het meest kunt betekenen – en welke bestaande content je slim kunt recyclen.

1. Stel buyer persona’s op

Met buyer persona’s krijgen je inzicht in je kopers en hun informatiebehoeften. Ook ontdekken we welke beslissers een rol spelen in het koopproces.

2. Bepaal thema’s en content

Heb je een duidelijk beeld van de buyer journey? Dan is het tijd voor: het bepalen van thema’s en content die aansluiten op de behoeften van je koper. Zo verhoog je de kans op conversie en omzet. Samen verzamelen we alle ideeën in een overzichtelijke contentmap.

3. Creëer content

We maken niet zomaar content, maar content die echt iets betekent voor je kopers. Content die precies die informatie biedt waarnaar ze op zoek zijn – en meer.

4. Promoot je content

Je content laten schitteren, kan alleen met goede promotie. Zo wordt je gezien. We onderzoeken samen met jou de meest succesvolle manieren om de juiste aandacht te geven in een wereld die om aandacht vraagt.

5. Meet de resultaten

Hoe meet je op een slimme manier de resultaten? Dit maken we graag zichtbaar. Door kritisch naar de content en de respons te kijken, krijg je inzicht in elk resultaat. Met die kennis plan je de volgende marketingcampagne.

6. Recycle je content

Je hoeft het wiel niet constant opnieuw uit te vinden. Kijk bij het opzetten van een nieuwe marketingcampagne eerst welke content er aanwezig is en hoe je die slim kan hergebruiken.

De voordelen van een contentstrategie met SPOTONVISION

  • Een manier van werken waarmee je echt resultaat behaalt
  • Inzicht en overzicht voor productie, publicatie en promotie
  • Unieke content die past bij je koper

Zo gaan we samen aan de slag

Contentmarketing bij SPOTONVISION betekent een geïntegreerde, klantgerichte manier van werken, waarbij inhoud en campagnes op elkaar zijn afgestemd. Zo raak je de koper en bind je jouw klant, altijd en overal.

We praten graag persoonlijk verder

Wat drink je in je koffie?

Melk, suiker, niets