Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Whitepaper marketing

Steeds weer sta ik versteld van de vele kennis die bedrijven in huis hebben en waar in de eigen marketing of communicatie niets of niet genoeg mee gedaan wordt. In de IT worden whitepapers al vaak als een strategisch tool ingezet in online B2B marketing, maar in andere sectoren nog vaak te weinig. Een whitepaper werkt voor je imago als opinion leader, een whitepaper is min of meer neutraal en zal dus eerder gelezen worden dan een productbrochure, en een whitepaper kan mensen naar je website trekken. Eenmaal op je website maken ze meteen kennis met je bedrijf.

De laatste tijd worden whitepapers ook wel e-books genoemd, ach er zijn vele varianten mogelijk, van 4 pagina’s tot 20. Het gaat uiteindelijk om de inhoud en of die inhoud interessant genoeg is om door jouw doelgroep gelezen te worden. Wij schreven onlangs een whitepaper over leiderschap voor een van onze klanten in de training business. Een industrie waar het nog niet zo gebruikelijk is. Ook goed om eens mee te lezen met Michael Stelzner, hij schrijft en weet veel over whitepapers.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.