Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Veranderende rollen in het B2B-marketingteam

De wereld van een B2B-marketeer is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Niet alleen voor marketeers, maar ook voor klanten. Zo doorlopen kopers de buyer en customer journey op een andere manier dan voorheen.

Kopers zijn beter geïnformeerd dan ooit tevoren en laten een uitgebreide digitale footprint achter.


Als marketeer moet je in staat zijn om deze nieuwe journey goed te begrijpen. Daarnaast weet je hoe je gebruik kunt maken van de beschikbare data en techniek. De B2B-marketeer van de toekomst heeft de skills om waardevolle digitale interactie met klanten te creëren. En de marketingafdeling is georganiseerd op een manier die dit ondersteunt: multidisciplinaire teams gericht op de verschillende fases van de customer en buyer journey.

Shimon Ben Ayoun, Managing Partner bij spotONvision, vertelt in onderstaande video meer over de digitale  ontwikkelingen en wat dit betekent voor het marketingteam van de toekomst.

Enthousiast geworden? Lees ook het e-book B2B-marketingteam van de toekomst.