Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Veelgestelde vragen: Kunnen B2B-marketeers ROI aantonen?

Geschreven door onze voormalige collega Christa Hemelaar.

Uit een onderzoek van Fournaise Research blijkt dat CEO’s niet onder de indruk zijn van hun eigen marketeers. Ze hebben het gevoel dat marketeers niet hun toegevoegde waarde kunnen aantonen. Des te belangrijker is het voor marketeers om het heft in handen te nemen met marketing performance management, maar hoe? Tijdens het webinar over het onderzoek dat spotONvision heeft gedaan naar de status van Marketing Performance Management in Nederland, kwamen verschillende vragen naar voren. In deze blog de belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

Hoe richt je een organisatie optimaal wat betreft marketing performance management?

Bij het inzichtelijk maken van je marketing performance heb je te maken zowel de resultaten als de kosten. Begin met het kijken naar je budgetstructuur: hoeveel heb ik aan marketing uitgegeven? Een volgende stap is dat je goed kijkt naar het soort campagnes die je ontwikkelt. Gaat het om een lead generatie campagne, dan wil je weten hoeveel leads er binnenkomen en wat deze opleveren. Het kan ook een awareness campagne zijn, waarbij andere variabelen een belangrijke rol spelen.

Als je de doelen duidelijk hebt, moet je gaan kijken naar de link tussen de budgetten en wat de leads je uiteindelijk gaan opleveren, zodat je de ROI hiervan kunt berekenen. Nu heb je veel data, maar hoe maak je het inzichtelijk? Dat kan je doen door bijvoorbeeld gebruik te maken van een tool voor datavisualisatie, zoals Klipfolio. Deze dashboard tool geeft je de mogelijkheid om verschillende dashboards te maken, waarmee je de informatie zowel voor B2B-marketeers als voor de CMO’s inzichtelijk kan maken.

marketing performance dashboards

Hoe belangrijk is marketing automation software in het succes van marketing performance management?

Door het gebruik van marketing automation software krijg je veel informatie over de resultaten van je online marketing. Denk hierbij aan het effect van de content, wie downloadt wat, hoeveel informatieverzoeken of leads komen daar uit voort. Daarnaast kan je marketing automation koppelen aan je CRM, waardoor je er makkelijker achter kan komen wat er met de leads gebeurt. Als je geen marketing automation tools hebt, beschik je niet over dergelijke concrete informatie. Er zijn natuurlijk mogelijkheden om met work-arounds via Google Analytics informatie te vinden, maar dit is heel beperkt ten opzichte van het integrale beeld dat je kunt creëren met behulp van marketing automation systemen. Het grootste voordeel van marketing automation is dat je alle interacties met je doelgroep in een overzicht kan krijgen. Marketing performance management start met data en hoeveel inzicht je daar in hebt, marketing automation kan je helpen met het makkelijker verkrijgen van dit inzicht.

Volgens het spotONvision onderzoek is bedrijfscultuur is de bepalende factor en tevens uitdaging voor marketing performance management. Hoe kan je het beste hiermee omgaan?

Binnen een organisatie moet de beeldvorming van marketing veranderen en kan dit alleen als er een cultuurverandering plaatsvindt. Dit is iets wat je deels zelf in de hand hebt. Misschien denkt jouw organisatie dat marketing alleen maar events doet of zich bezig houdt met sponsoring. Door er een gewoonte van te maken dat je je marketingresultaten met data en rapporten onderbouwt, kan je eenvoudiger aantonen wat marketing bereikt en kun je meer inzicht geven in het effect dat kan hebben.

Het beste is om klein te beginnen met bijvoorbeeld 1 pilotcampagne. Probeer dit campagnetraject goed in te richten en maak de resultaten inzichtelijk. Onderzoek wat hierbij goed werkt en hoe je een passend dashboard kunt inrichten. Wanneer je zelf tevreden bent met het resultaat, deel het dan met een aantal collega’s en vraag hen om feedback. Zo kan je het stapje voor stapje verder uitbreiden en overtuig je steeds meer mensen van de toegevoegde waarde van marketing.

Marketing performance kun je stap voor stap inzetten om zo steeds verder te komen. Kun je hulp gebruiken bij het aantonen van ROI voor B2B marketing? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

[media-object image=”https://www.spotonvision.com/app/uploads/2015/03/MPM-survey-NL-e1426242411193.png” highlight=”true” id=”quote”]

Download het rapport ‘Kunnen B2B-marketeers ROI aantonen?’

In een onderzoek naar de status van B2B marketing performance management in Nederland spraken we met CMO’s en marketingdirecteuren van 26 toonaangevende B2B-bedrijven. Voor welke uitdagingen staan B2B-marketeers tegenwoordig in het bewijzen van hun waarde voor het bedrijf? Hoe meten zij de ROI van marketing en wat zijn best practices van marketing performance management in B2B? Download het rapport en krijg antwoord op deze vragen.
Download button[/media-object]