Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Top online marketing strategieën

Steeds vaker zoeken we naar manieren om naast creatieve marketing vooral ook marketingacties uit te zetten met een hoge impact. In een internet marketing blog (www.toprankblog.com) las ik vandaag een samenvatting van een onderzoek onder 18000 online marketing blog-subscribers waarin gevraagd werd naar de top online marketing strategie van 2009. Bovenaan de lijst kwamen Blogging, Twitter en Zoekmachineoptimalisatie.

Van de top 10 antwoorden, vielen er 6 in de categorie Social Media Marketing! Tijd dus om juist nu een plan te maken voor Social Media Marketing. Binnenkort organiseren wij een websessie over dit onderwerp. Hier een kort overzicht van die top 10 van strategieën die het meest zullen worden ingezet in 2009, aldus het onderzoek:

Blogging (34%)
Microblogging (Twitter) (29%)
Search engine optimization (28%)
Social network participation (Facebook, LinkedIn) (26%)
Email marketing (17%)
Social media monitoring & outreach (17%)
Pay per click (14%)
Blogger relations (12%)
Video marketing (10%)
Social media advertising (7%)

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.