Act-on, Pardot of Eloqua? Act-on, Pardot of Eloqua?

Act-on, Pardot of Eloqua?

Kies het juiste systeem voor jou

Wij hebben inmiddels veel ervaring met de implementatie van marketing automation bij B2B-organisaties. Vanuit deze expertise zijn wij een partnership aangegaan met Act-On, Oracle Eloqua en Salesforce Pardot. Wij vinden dat deze platformen het beste aansluiten bij de wensen en uitdagingen van een moderne B2B-organisatie. SPOTONVISION is een Implementatie & Consulting partner van Act-On, een Salesforce Pardot Consulting Partner en een Cloud Excellence Implementer partner van Oracle Eloqua.

Regelmatig krijgen wij de vraag om mee te kijken in een selectieproces voor marketing automation. Op deze pagina zetten wij bovengenoemde marketing automation platformen op een rijtje.

Act-On

Act-On is een gebruiksvriendelijk cloud-based marketing automation platform dat organisaties de nodige tools biedt om succesvolle geïntegreerde marketingcampagnes te bouwen en te lanceren.

Het platform is gemakkelijk toegankelijk voor marketeers en biedt de benodigde online marketingtools, een krachtige e-mailmarketingmodule, webtracking en social media management.

De software ondersteunt integratie met CRM (waaronder Salesforce, SugarCRM en Microsoft Dynamics), webinar management (GoToWebinar) en andere nuttige tools als Google Adwords, Outlook en de bekende social media platformen.

Uniek aan Act-On is de introductie van Adaptive Journeys waarmee ze markteers helpen om de beste boodschap op het perfecte moment via het juiste kanaal te versturen.

Act-On is ideaal voor kleine en middelgrote bedrijven die geen complexe lead nurturing campagnes willen lanceren.

Professional: €875 per maand act-on-marketing-automation
Enterprise: €1925 per maand
(Prijzen zijn onder voorbehoud)

Salesforce Pardot

Salesforce Pardot is ideaal voor Salesforce gebruikers die op zoek zijn naar een marketing automation oplossing.

Pardot is een B2B-marketingtool waarmee bedrijven campagnes kunnen inrichten om nieuwe leads te genereren en deze door de sales funnel te leiden. Je kunt landingspagina’s en formulieren opmaken, gerichte e-mailcampagnes lanceren en gebruikmaken van een krachtige lead scoring functionaliteit. Daarnaast is de tool vanzelfsprekend ook uitermate geschikt voor het inrichten en lanceren van klantmarketingcampagnes.

Het platform is erg gebruiksvriendelijk. Het hele proces van het bouwen van landingspagina’s en formulieren, tot het creëren van geautomatiseerde programma’s is logisch ingericht. Daarnaast is een integratie met Salesforce eenvoudig te installeren.

Pardot is ideaal voor middelgrote bedrijven die op data gerichte campagnes willen lanceren.

Standard: vanaf €1.000
Pro: vanaf €2.000 per maandsalesforce-registered-consulting-partner
Ultimate: vanaf €3.000 per maand
(Prijzen zijn onder voorbehoud)

Oracle Eloqua

Oracle Eloqua is wereldwijd marktleider op het gebied van marketingsoftware. Het platform biedt uitstekende mogelijkheden voor campagnemanagement, lead management, content templates, rechtenbeheer en integratie met andere systemen. Er zijn goede voorzieningen om data te bewerken en te verrijken, met gebruiksvriendelijke tools binnen het systeem. Het ‘campagnecanvas’ voor multi-touch campagnes werkt intuïtief en is zeer flexibel, in vergelijking met andere platformen.

Eloqua wordt de Rolls-Royce van marketing automation platformen genoemd, vanwege de beschikbare functies en de mogelijkheden om deze naar je eigen wensen in te stellen. Daarnaast onderscheidt Eloqua zich van andere platformen op het onderwerp connectiviteit: naast out-of-the-box integraties zijn er meer dan 250 apps en connectoren beschikbaar. Via twee API’s zijn vrijwel alle data en materialen op te vragen, dit verschilt met andere platformen waarbij de API gelimiteerd is.

De schaalbaarheid van het platform, waarmee verschillende complexe campagnes in meerdere landen kunnen worden uitgerold, maakt het uitermate geschikt voor grote B2B-bedrijven.

Basic: €2.000
Standard: €4.000oracle-cloud-excellence-implementer-partner
Enterprise: op aanvraag
(Prijzen zijn onder voorbehoud)