Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Social Media in B2B marketing

Al een tijdje volg ik enkele Amerikaanse marketeers en onderzoekers die veel meer dan wij Europeanen met social media marketing bezig zijn. Super interessant om te zien hoe ook bedrijven profiteren en gebruik maken van allerhande online communities om exposure en zelfs sales mee te genereren. Het lijkt erop dat de social media marketing voorop loopt in de volgende marketing-hype, of zoals een van de marketing vakmannen Michael Stelzner zegt, ‘the next marketing gold rush’.

Michael onderzocht in 2009 onder 900 marketeers in de US hoe, wat, waar, wanneer en waarom men zich bezig houdt met Social Media. De top 10 social media vragen waar deze marketeers een antwoord op zoeken waren:

  1. Wat is de beste social media strategie om in te zetten?
  2. Hoe kan ik de effectiviteit meten? wat is succes?
  3. Waar te beginnen?
  4. Hoe manage ik de sociale/ethische balans? zijn er ongeschreven wetten?
  5. Wat zijn de beste sites en tools?
  6. Hoe besteed ik mijn tijd optimaal?
  7. Hoe krijg ik focus op mijn doelgroep? (belangrijk m.n. in B2B-marketing)
  8. Hoe kan ik conversie creeren en tastbaar resultaat?
  9. Hoe kan ik alle social media inspanningen zo efficient mogelijk bundelen?
  10. Werkt social media marketing echt? en hoe effectief is het?

Zelfs in de Verenigde Staten waar men behoorlijk voorop loopt met social media marketing, hebben marketeers eigenlijk dezelfde vragen als de vragen die wij hier in Nederland bijna dagelijks horen. Binnenkort tijdens het B2B Marketing Forum op 31 maart staat het onderwerp gelukkig ook op het programma.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.