Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Omzetgroei krijg je pas als sales en marketing goed samenwerken

Heb je er ook zo’n hekel aan dat de leads die je overdraagt aan sales niet tot een koop leiden. Op hun beurt ergeren sales-mensen zich aan de kwaliteit van de leads die wij ze bieden. Hallo vicieuze cirkel! We moeten leren met elkaar te praten om kwaliteitsleads om te zetten in daadwerkelijke verkopen. Iedere B2B organisatie zou een lead management proces moeten hebben. Volgens Forrester Research is 93% van de gegenereerde leads nog niet klaar om te kopen op dat moment, sterker nog, zelfs niet klaar om te kopen in de eerstvolgende 90 dagen. SiriusDecisions, een wereldwijde Research organisatie in de VS, vult deze cijfers aan met “90% van de leads worden geen klant”.

Ik sprak onlangs met Tony Jaros, SVP Research bij SiriusDecisions: “We moeten ‘sales’ leren praten. We moeten begrijpen wie de koper is en hoe we een gedeeld raamwerk kunnen gebruiken om die buyer journey te ondersteunen. Doe je dat goed dan kun je tot wel 47% meer verkopen binnenhalen.”

Het volledige interview kun je lezen op Molblog of bekijk de video interview:

Binnenkort spreekt SiriusDecisions tijdens het B2B Marketing Forum over deze onderwerpen, lead management, sales alignment en meer. Interesse? Je vindt meer informatie over het event op  www.b2bmarketingforum.nl.

En wil je meer leren over dit onderwerp? Schrijf je dan in voor de eerstvolgende spotONvision masterclass ‘Van Lead naar Klant in B2B‘.

Shimon Ben Ayoun

Shimon Ben Ayoun is mede-oprichter en managing director van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Hij helpt marketeers bij de transformatie van marketing als ‘cost center’ naar ‘revenue generator’. Daarbij is hij continu op zoek naar vernieuwingen in B2B en technologie om het succes van marketeers te vergroten.