Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

SpotONvision nieuws

spotONvision in Internationale Jury CX Awards 2019

Binnenkort, met de tweede editie van de International Customer Experience Awards, lijken de Awards opnieuw een groter festijn. En ook dit jaar zal Shimon Ben Ayoun, spotONvision’s Co-founder en Managing Director, deelnemen in de internationale jury.

De International Customer Experience Awards erkennen organisaties die een uitzonderlijke CX leveren, wereldwijd. De Awards finale en de ceremonie vinden plaats op 21 november 2019 in Amsterdam.

Extreem waardevol
Tijdens deze finale op 21 november 2019 worden meer dan 100 presentaties van finalisten beoordeeld door de juryleden. het zal een grote CX beleving worden op één dag. Iedere jurykamer is toegankelijk voor geïnteresseerd publiek. Op deze manier valt er veel te leren.

spotONvision is verheugd weer in de jury plaats te nemen. Shimon: “Als een van de ‘leading’ B2B-marketingbureau’s in Nederland, zijn we altijd op zoek naar het bouwen van ‘meaningful interactions’. Tussen bedrijven, marketeers en onze eigen teamleden. Ook het meedoen aan de CX Awards draagt bij aan dit doel.”