Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Nieuwe generatie marketeers aan zet met de Young Talent B2B Marketing Award

Op zoek naar innovatieve oplossingen in B2B

De 10de editie van het B2B Marketing Forum wordt innovatiever dan ooit met de uitreiking van de Young Talent B2B Marketing Award. Een initiatief van spotONvision en SCHAAL+ om jonge marketingtalenten een podium te geven in de B2B-community.

De 25 talenten moeten op vrijdag 1 maart tijdens het Young Talent B2B Marketing Experiment tot de meest innovatieve oplossing voor een complex B2B-marketingvraagstuk komen. De teams krijgen een volle dag, werken in multidisciplinaire teams, en worden begeleid door coaches. Geen oplossing is te gek zolang de uitkomst meetbaar bijdraagt aan de organisatiedoelstelling.

Zowel een jury- als publieksprijs

De stem van de jury bepaalt op 1 maart welke teams tijdens het B2B Marketing Forum op 19 maart hun plan mogen pitchen. De aanwezige B2B-community tijdens het Forum beslist wie de allereerste Young Talent B2B Marketing Award wint.

De jury en coaches van de Young Talent Award 2019 zijn marketeers pur sang met een flinke dosis B2B-bagage:
• Ment Kuiper, Marketing Coach bij Schaal+, tevens voorzitter van de jury
• Nord van de Mosselaer, Demand Generation Manager B2B – Tele2
• Ingrid Archer, Managing Partner, Director Clients, Strategy & Success – spotONvision
• Liesbeth van Zeeland, Marketing & Communicatie Manager – Holla Advocaten, Winnaar van de B2B Marketing Award 2018

 

Gastjurylid Liesbeth van Zeeland, over het nieuwe initiatief: “Ik geloof in nieuwe en vernieuwende marketing. Dat heb ik vorig jaar met #dekoplopers laten zien, de campagne waarmee Holla Advocaten de B2B Marketing Award 2018 won. Ik ben dan ook ontzettend nieuwsgierig naar de dag van het experiment en de plannen waarmee de talenten komen. Mijn verwachting is hooggespannen.”

Het Young Talent B2B Marketing Experiment

Op vrijdag 1 maart wordt een complexe B2B-case bekend gemaakt en gaan de marketingtalenten in teams aan de slag met de case tijdens het B2B-experiment. In de snelkookpan, zeg maar zo: keihard werken om tot het meest innovatieve én meetbare B2B-marketingplan te komen gericht op het winnen van de Young Talent B2B Marketing Award. Aan het eind van de dag maakt de jury bekend welke twee teams hun plan mogen pitchen op het B2B Marketing Forum en nog in de race zijn voor de award.

Ment Kuiper, Marketing Coach bij SCHAAL+ en jurylid van de award: ‘Nu al ben ik trots op de talenten, dat zij mee durven doen aan deze complexe uitdaging. Het toont niet alleen talent, maar ook lef om je marketingplan aan de Nederlandse B2B community te presenteren. En er kan natuurlijk maar één team de Young Talent B2B Marketing Award winnen…’

Strakke pitches op de main stage op jacht naar de B2B Award

Op 19 maart tijdens het B2B Marketing Forum presenteren de jonge marketingtalenten in teams hun plannen. Op basis van strakke pitches op de ‘main stage’ nemen zij het publiek mee in hun multimediale innovatieve B2Bcase-oplossing.

Ingrid Archer, Initiatiefnemer van de B2B Marketing Award sinds 2010: ‘Ik ben ontzettend blij dat wij met het B2B Marketing Forum een podium kunnen bieden aan jong marketingtalent. Innovatie, technologie en creativiteit komen samen in het Young Talent B2B Marketing Experiment en de te winnen award.’

Meer over de initiatiefnemers

Over het B2B Marketing Forum
Het B2B Marketing Forum biedt sinds 2010 een plaats waar B2B marketing- en communicatiemanagers elkaar kunnen ontmoeten en informatie binnen hun vakgebied kunnen uitwisselen. Deelnemers verwerven inzichten, doen inspiratie op, en leren nieuwe vaardigheden door deelname aan workshops, casestudies en masterclasses en door uitgebreide netwerkmogelijkheden met experts en vakgenoten.

De 10de editie staat in het teken van game changers: omdat het spel rondom de klant blijft veranderen. Dit is zichtbaar in de manier waarop we werken, in de technologie die we gebruiken en de samenwerking van sales en marketing. Deze jubileumeditie van het B2B Marketing Forum is een festival waarin alle game changers bij elkaar komen. Met een blik gericht op de toekomst is het tijd om de learnings uit te buiten. Met onderzoek, inspiratie en B2B-cases in een setting om nooit te vergeten.

Over spotONvision
spotONvision helpt organisaties met het verhogen van omzet. Als modern B2B-marketingbureau zetten we zowel data als demand generation strategieën in. Zo ontwikkelt spotONvision geïntegreerde sales- en marketingprogramma’s die passen bij de business van hun klanten.
spotONvision ondersteunt marketing- en salesteams met programma’s waarbij leads en klanten aan de hand worden genomen door hun klantreis. Dit doen we met lead generatie, lead nurturing, sales enablement en klantmarketing

Over SCHAAL+
SCHAAL+ is in 2016 opgericht als zelfstandige zusterorganisatie van SchaalX en helpt organisaties bij de werving, selectie en integratie van jong digitaal talent. We bieden niet alleen toegang tot een netwerk van talentvolle young professionals, maar verzorgen ook de scholing en begeleiding om hen meteen op volle kracht mee te laten draaien in je organisatie. Zo dichten we de kloof tussen deze digitale generatie en de arbeidsmarkt van vandaag.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.