Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Catching dreams – Met klantgerichte content een aantoonbare bijdrage leveren aan onze organisatie

Erik Wolkenfelt, Go-to-market leader bij EY voor België en Nederland, aan het woord over zijn dromen en ambities.

Door de koper en de customer journey goed in kaart te brengen, werd de marketingafdeling van EY naar een hoger niveau getild. Erik is trots op deze transformatie: “We zijn veranderd van een brede events-georiënteerde afdeling naar een account-based marketingafdeling.”

De grootste uitdaging van Erik is om te blijven denken vanuit de klantbehoeften. “We moeten kritisch blijven. Bij alle content die we produceren, moeten we de agenda van de klant continu in ons achterhoofd houden,” aldus Erik.

Eriks grootste droom: “Met klantgerichte content een aantoonbare bijdrage leveren aan onze organisatie.”

Tijdens onze serie ‘Catching Dreams’ gaan we iedere maand met onze camera op zoek naar inspirerende marketingdirecteuren. Zo gingen we ook langs bij Mathieu Peeters, marketingdirecteur bij Canon in de zakelijke markt. Benieuwd wat zijn dromen en ambities zijn? Bekijk hier het video-interview met Mathieu Peeters.

ebook-lead-nurturing-professional-services

E-book

Lead nurturing in professional services

In dit e-book lees je alles over lead nurturing, speciaal geschreven voor de B2B-marketingdirecteur of –manager in de complexe wereld van professional services.

Download HET E-BOOK