Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Catching Dreams: Mijn droom is dat marketing zichzelf uitbetaalt

Mathieu Peeters, marketingdirecteur bij Canon in de zakelijke markt, vertelt in deze aflevering van Catching Dreams over zijn ambities en dromen.

Omdat marketing steeds meer afgerekend wordt op resultaat, is het uitgangspunt voor Mathieu dat alle marketingacties meetbaar moeten zijn. Er moet inzicht zijn in wat iets kost en wat het oplevert voor de business.

Door de momenteel turbulente tijden, moet Mathieu zijn ambities waarmaken met een klein team. Dit betekent dat de focus enerzijds ligt op het opleiden en het vergroten van kennis van de marketeers bij Canon en anderzijds op efficiënter en effectiever werken.

De droom van Mathieu: “Dat we in 2020 geen kostenpost meer zijn maar een ‘profit center’ en dat marketing zichzelf uitbetaalt.”

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.