Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

LinkedIn in B2B marketing

Er is inmiddels veel geschreven over het gebruik van LinkedIn als marketingtool. Vooral in de US wordt er veel geschreven over mogelijkheden van LinkedIn en je zou denken dat we inmiddels genoeg advies kunnen vinden om het ook echt toe te passen. Het is echter blijkbaar toch een hele stap en toch nog moeilijk om je strategie te bepalen. We zijn er nog maar mondjesmaat mee begonnen. Vragen die ik vaak hoor: hoe kan mijn budget voor zoiets verantwoorden? en hoe kan ik het effect meten? Eerst maar eens verkennen, denk ik dan, gewoon eens online partciperen in bepaalde groepen, waar je je ‘thuisvoelt’ .

Anyway, hieronder zeven manieren om te starten LinkedIn als marketingtool:

  1. Zorg voor een goed en accuraat profiel, waarin vooral ook duidelijk wordt waar je goed in bent.
  2. Maak een start met het aanhalen van contacten, vooral waar vertrouwen al aanwezig is.
  3. Word lid van LinkedIn groups waar je klanten en prospects al aanwezig zijn.
  4. Draag relevante content aan in de groepen en bouw aan je eigen geloofwaardigheid
  5. Geef antwoord op vragen, laat je expertise zien
  6. Creeer een eigen LinkedIn group en deel relevante kennis
  7. Als je een seminar of webinar organiseert, laat dit dan ook aan je netwerk weten. Nodig ze uit, zo nodig met een link naar je website of je blog

Het doel mag duidelijk zijn, betrek je netwerk bij wat je doet en laat zien dat je expertise in huis hebt. Probeer niet iets te verkopen, daar gaat het niet om! Draag relevante content aan.

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it // <![CDATA[
document.write( ” );
// ]]>

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.