Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

VDS

Uitdaging

VDS bevindt zich een sterk concurrerende trainingsmarkt. Hoe kan VDS haar top-10 positie verder versterken door onderscheidende marketing en PR-activiteiten?

Oplossing

Met een uitgekiende content marketing strategie. Deze inhoud koppelen we aan landingspagina’s en zo lanceren we de campagne ‘De 4 geheimen van succesvolle verkoop’. Om traffic naar de landingspagina te krijgen zetten we online en offline PR in, organiseren we een tweetal workshops en regelen we een presentatie op het Nationaal Sales Congres. We maken een kort fimpje met de kern van de boodschap en we zetten LinkedIn strategisch in.

Resultaat

Huib Broekhuis, directeur VDS: “We stonden volledig achter het idee om geen producten te pushen, maar juist om kennis te delen. Juist in onze markt gaat het erom met kennis en onderbouwde methoden klanten werkelijk verder te helpen. spotONvision inspireerde ons daarbij en was een perfecte projectbegeleider. De combinatie van inhoud met een on- en offline strategie, heeft uiteindelijk concrete contacten, workshopdeelnemers, publiciteit en offertes opgeleverd. Dit zouden we anders nooit bereikt hebben! Bovendien is de inhoud heel goed opnieuw te gebruiken. We zijn de artikelen nu aan het omzetten tot een whitepaper.”