Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Ultimo

Ultimo Software Solutions is een onafhankelijk en van origine Nederlands bedrijf, dat al sinds 1988 actief is in het ontwikkelen van software voor het doelmatig beheer van bedrijfsmiddelen en processen.

Roy van Huffelen, marketing manager, wilde met zijn team een marketingomslag maken. Zijn grootste uitdagingen waren:

  • Klopt ons beeld van onze doelgroep, de facility manager?
  • Wat voor content moeten we maken die aansluit bij de doelgroep?
  • Hoe genereren we meer leads?

Om deze uitdagingen aan te kunnen gaan heeft Ultimo spotONvision ingeschakeld. Samen hebben ze de marketingbasis op orde gebracht en naar een hoger niveau getild. Benieuwd hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen? Je leest het in dit interview met Roy.

Waarom zijn jullie met dit project gestart?

“We hadden het idee dat de facility markt openstond voor nieuwe ideeën. Vanuit die gedachte hebben we een buyer persona onderzoek onder facility managers laten uitvoeren door spotONvision. Zo kregen we een goed beeld van wat er speelt bij deze doelgroep en aan welke content ze behoefte hebben. Vervolgens hebben we in een workshop de content gemapt op basis van de vragen van de koper.”

Wat was voor jullie de meest waardevolle uitkomst van het project?

“We hebben nu inzicht in de doelen, prioriteiten, pijnpunten en motivaties van de doelgroep. We werkten altijd met bepaalde aannames. Op veel vlakken werd ons beeld van de facility manager bevestigd. De buyer persona is een versimpeling van de werkelijkheid, maar wel een hele fijne houvast voor alle vervolgstappen binnen marketing. Het gaf ons zelfvertrouwen dat we de juiste weg zijn ingeslagen.”

Wat was jullie eerstvolgende stap?

“De dag na het einde van het project zijn we meteen met het marketingteam aan de slag gegaan met het plannen van de content. Al onze marketing- en communicatie-uitingen willen we laten aansluiten op de buyer persona en content map.”

Wat zijn de toekomstplannen?

“We zijn nu bezig met de contentcreatie. De content-ideeën die we bedacht hebben tijdens de workshop gaan we dus ook echt realiseren. Ook hebben we al marketing automation geïmplementeerd. De volgende stap is dat Marketing duidelijke afspraken gaat maken met Sales over leads. Wanneer is een lead een lead? Wanneer geven we een lead aan Sales? Tot slot moet ons CRM-systeem nog geïntegreerd worden met marketing automation. Hierna zijn we klaar om campagnes te draaien.”

Hoe zorg je ervoor dat marketing altijd vanuit de koper blijft denken?

“Het is heel belangrijk dat je in contact blijft met klanten. Het moet in het DNA van je organisatie zitten. We werken daarom met klantenpanels voor productontwikkeling en proberen veel met klanten te spreken. Ook interviewen we klanten voor referenties en soms gaan we met Sales mee. Daarnaast doen we mee met trainingen en cursussen die we geven voor klanten en gaan mee naar beurzen. Hier kunnen we netwerken met onze (potentiële) klanten en blijven we op de hoogte van wat er bij hen speelt. We streven ernaar te blijven verbeteren op dit vlak, zodat we onze kopers altijd optimaal kunnen blijven bedienen.”

Roy van Huffelen

Marketing Manager - Ultimo

“Wat ik heel fijn vond is dat spotONvision ‘down to earth’ en ‘to the point’ is en dat de projectmanagers echt deskundig zijn. Vanaf de start van het project hebben we een veranderproces doorgemaakt, dat natuurlijk de nodige vragen opwekte. spotONvision was nooit te beroerd om deze vragen te beantwoorden. Dat zorgde voor een fijne verstandhouding. Wij proberen zelf ook altijd op deze manier met onze klanten om te gaan.”

Buyer persona contact spotONvision

Contact

Wat kan spotONvision betekenen?

spotONvision is expert op het gebied van buyer persona’s en het vastleggen van de buyer journey. Wij zorgen ervoor dat een buyer persona direct bruikbaar is en dat de resultaten meteen kunnen worden gekoppeld aan je contentmarketingplannen. Haal meer uit je marketingstrategie en start met buyer persona’s. Hulp nodig?

NEEM CONTACT MET ONS OP