Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Simac ICT

Meer leads voor Simac ICT

Simac ICT, opgericht in 1971, is een technologiebedrijf actief in de Benelux en Midden-Europa. Simac levert en onderhoudt hoogwaardige technologie ter verbetering van de bedrijfsprocessen. In totaal werken bij Simac ongeveer 1250 mensen verdeeld over vestigingen in Nederland, België en Luxemburg. spotONvision hielp Simac bij het opzetten van een marketingafdeling. We spraken met Jan Steur (Director Sales) en Mayke van Gerven (Marketing Manager) over hun uitdagingen en ervaringen.

Uitdaging

Jan: “Onze grootste uitdaging was het binnenhalen van meer leads. Maar omdat we nog geen echte marketingafdeling hadden, moesten we hiervoor allereerst onze communicatie-afdeling transformeren. Hierbij schakelden we de hulp in van spotONvision.”

Oplossing

Om de nieuwe afdeling vervolgens echte marketing te kunnen laten bedrijven, moest Simac eerst haar doelgroep beter leren kennen.

Mayke: “Samen met spotONvision hebben we twee buyer persona’s ontwikkeld, zodat we aan de hand hiervan een contentstrategie konden maken. Nadat we de contentstrategie in kaart hadden, hebben we een content map gemaakt en konden we écht aan de slag met contentcreatie.”

Jan: “Ondertussen wilden we ook marketing automation invoeren, zodat we onze leads optimaal zouden kunnen nurturen met de juiste content. Een heel belangrijk onderdeel hiervan is het lead managementproces. We hebben onze marketing- en sales-afdeling bij elkaar gezet en samen zijn we richtlijnen gaan bepalen van waar onze leads aan moeten voldoen.”

Resultaat

Mayke: “Waar ik met name heel erg trots op ben, is dat we alles in zo’n kort tijdsbestek voor elkaar hebben gekregen. De buyer persona’s, de content map, contentcreatie en marketing automation: allemaal tegelijkertijd.”

Jan: “We hebben écht veel bereikt: het hele marketing automation en campagne-proces staat en het lead managementproces is ingericht. Het mooiste vind ik dat er nu al heel erg veel leads zijn, waar meteen al twee eerste deals uit zijn gekomen.

Jan Steur

Director Sales Simac ICT

“Wat ik heel prettig vind aan de samenwerking met spotONvision is hun strategisch vermogen. Niet alleen op het gebied van marketing, maar juist ook van sales. Juist die aansluiting van marketing en sales, maakt de samenwerking heel erg krachtig en heel erg prettig.”

Mayke van Gerven

Marketing Manager

“De samenwerking met spotONvision verloopt zeer goed, we hebben echt een klik met ze. Dat is heel belangrijk tijdens zo’n project.”