koer-rakers-salesforce
"1 playbook, 1 proces, én duidelijke KPI’s voor alle virtuele events"
"1 playbook, 1 proces, én duidelijke KPI’s voor alle virtuele events"
Koen Rakers
Director Global Campaigns - EMEA

Uitdaging

Het organiseren van evenementen voor klanten en prospects is een van de belangrijkste onderdelen van de marketingstrategie van Salesforce. Met de komst van COVID-19 in februari 2020, moesten alle fysieke evenementen in EMEA (Europe, Middle East & Africa) worden omgezet in virtuele evenementen. Koen Rakers (Director Global Campaigns – EMEA):

“Een aantal uitdagingen kwamen daarmee op ons af: Hoe zetten we een strategie en structuur op voor de vele virtuele evenementen van de verschillende landenteams waardoor kwaliteit, snelheid en relevantie gewaarborgd blijven? Hoe zetten we deze evenementen effectief in als onderdeel van de klantreis? En hoe creëren we maximale synergie tussen landenteams en de Salesorganisatie at scale?”

Oplossing

Salesforce en SPOTONVISION startten samen een project om de coördinatie van alle virtuele evenementen te embedden in een nieuwe manier van werken. Dat deden we in 3 stappen:

  1. Het identificeren welke vormen van virtuele evenementen het best passen in welke fases van de buying cycle en voor welke doelgroep. Wat is de meest effectieve en efficiënte manier deze te organiseren met inachtneming van consistentie in alle landen binnen EMEA? En hoe kan dit zowel maximaal bijdragen? Aan het merk en aan het pipeline genererend vermogen van Business Development en Sales teams in meerdere landen binnen de regio?
  2. Het creëren van een overzicht in de planningsfase van virtuele events voor alle marketeers om doublures in de productie van gelijksoortige virtuele evenementen in EMEA tegen te gaan.
  3. Het creëren van een playbook met definities, KPI’s en richtlijnen voor planning, promotie, uitvoering en opvolging voor 8 categorieën virtuele evenementen.

Zo hebben we een structuur en standaard manier van werken met virtuele evenementen als onderdeel van de klantreis op één centrale plek vastgelegd: het EMEA virtual Events playbook.

Resultaat

Koen Rakers (Director Global Campaigns – EMEA):

“Samen met SPOTONVISION hebben we een overzicht voor iedereen binnen de organisatie opgezet. Alle stakeholders van marketing, business development, sales en management hebben nu inzicht in wat voor hen het meest kritisch is. Daarbij lanceerden we instructievideo’s, playbooks en enablement sessies voor EMEA-marketeers om zo adoptie en consistentie te waarborgen. In 3 maanden tijd is het kanaal ‘virtual events’ in alle landen van Europa opnieuw gedefinieerd, de impact op ons merk en onze pipeline vervijfvoudigd en hebben we onze productie met 350% weten te verhogen.

Virtual events zijn nu een geïntegreerd in al onze customer journeys en vormen een structureel onderdeel van onze marketing strategy: nu en in de toekomst.

Om de klantervaring nog relevanter en nog impactvoller te maken zullen we op dit vlak blijven innoveren. Al dit is mede de verdienste van de zeer resultaatgerichte en plezierige manier van samenwerken met SPOTONVISION.”