Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Nuon Vattenfall

Uitdaging

Nuon Grootzakelijk biedt als energie-onderneming betrouwbare maatwerkoplossingen aan bedrijven en (publieke) organisaties in Nederland. Het streeft naar een betrouwbare, betaalbare en schone energievoorziening en wil zich onderscheiden als duurzame onderneming.

Oplossing

The long life of an event_NuonDoor het opknippen van content uit de Nuon masterclass heeft Nuon gezorgd voor zichtbaarheid op vele verschillende online kanalen, traffic naar de Nuon-website en belangrijker: generatie van nieuwe leads. Vanuit een event zijn meerdere sprekers geïnterviewd, verschillende artikelen geschreven, video’s gemaakt en is er een eBook geschreven over de Toekomst van Energie. De content is verspreid over meerdere maanden uitgerold. Zo profiteert Nuon optimaal van de resultaten.

Resultaat

Dankzij het event, de Nuon masterclass en de content die hieruit is voortgevloeid, is Nuon de dialoog aangegaan met de doelgroep. Niet alleen offline, maar ook online.  Bij Nuon Grootzakelijk is de knop van ouderwetse marketing helemaal om naar content gedreven marketing met de interesse van de kopers  als uitgangspunt. Het klinkt misschien heel normaal, maar voor een groot bedrijf als Nuon is dat een hele prestatie.

Yvonne Koopman

Sr. Marketing Manager B2B - Nuon Vattenfall

“Voor Nuon was de grootste uitdaging om op een andere manier klanten te bedienen, namelijk met content. De Nuon masterclass was een geweldig middel om nieuwe content te creëren. Het gaf ons de kans om daarna op vele kanalen aanwezig te zijn met dingen die er echt toe doen en die bijdragen aan de interactie met onze doelgroep. Wij zijn om!”