Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Monsterboard

Contentmarketing met het Monster Year Report

Monster.com is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten en sinds 1998 actief in Nederland als Monsterboard.nl. Wat begon als een website met alleen vacatures, zijn ze inmiddels uitgegroeid tot een volledig carrière platform.

Sander de Bruijn, Senior Marketing Manager B2B: “We helpen bedrijven de juiste kandidaten te vinden. En we helpen kandidaten de juiste baan te vinden.”

Het Monster Year Report

Sander: “Al zeven jaar maken we in Nederland waardevolle content voor onze doelgroep met het Monster Year Report. Een heel waardevol trendrapport voor onze klanten en prospects. In dit rapport blikken we natuurlijk terug op de recruitment prestaties van Monsterboard, maar kijken we ook naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Aan de hand van interviews met experts laten we zien wat we de komende jaren kunnen verwachten.

Voor recruiters, werkgevers en ondernemers is het rapport een heel handig naslagwerk om te zien hoe de arbeidsmarkt ervoor staat.”

Uitdaging

“We merkten dat er heel veel vraag naar relevante content was vanuit de accountmanagers uit het buitenland. Zij wilden het Monster Year Report ook in hun eigen land gaan uitgeven. We besloten ervoor te gaan en dit jaar vier trendrapporten te gaan maken; voor Nederland, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Hier hadden we hulp bij nodig en gingen op zoek naar een organisatie die ons kon helpen bij het organiseren van het proces, het structuren van de content en het analyseren van de data. spotONvision begreep precies wat we wilden bereiken.”

Oplossing

“De data-analist van spotONvision heeft zich over onze data gebogen en een aantal hele goede analyses gedaan voor de vier landen.

Daarnaast wilden we per land vier lokale interviews met experts in het rapport. De interviewers moesten gebriefd worden, en de uitgewerkte teksten vervolgens door de lokale marketing managers goedgekeurd worden.

Al met al vijf maanden lang data-collectie, schrijven, corrigeren, afstemmen, projectmanagement.”

Resultaat

Sander: “We hebben inmiddels vier trendrapporten in vier talen gepubliceerd. Deze zijn heel goed ontvangen door onze collega’s in Europa. De sales afdeling is blij dat ze waardevolle content kunnen verspreiden onder hun klanten. Ook hebben we heel veel aandacht gekregen in de media.

We proberen uiteraard leads te genereren met het rapport. Het is al honderden keren gedownload in de verschillende landen. De volgende stap die wij moeten maken is hoe we deze leads verder verwerken en hoe we die op een effectieve manier opvolgen.”

Sander de Bruijn

Senior Marketing Manager B2B

“De samenwerking met spotONvision was heel prettig. En dat moet ook wel in zo’n project, want er kan een hoop fout gaan. Het gaat erom hoe je dit dan weer oplost. spotONvision is altijd geduldig gebleven en als het nodig was, zetten ze graag een stapje extra.”