Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Elsevier

Uitdaging

Elsevier is een wereldwijde B2B-uitgever van wetenschappelijke literatuur en informatiegerichte oplossingen. Elsevier is continu op zoek naar een strategie om in een eerdere fase van de buying cycle een band te krijgen met haar klanten en prospects. Prospects die zich er nog niet van bewust zijn dat de producten van Elsevier de werkwijze van hun afdelingen veel efficiënter kunnen maken.

Oplossing

spotONvision helpt Elsevier met het opzetten van een contentmarketingstrategie in de Oil & Gas-industrie en de Pharma. spotONvision ondersteunt Elsevier bovendien bij het verleggen van de productfocus naar een focus gericht op de uitdagingen van de klant. Elsevier kan daarmee aantonen dat ze haar doelgroep goed begrijpt en maakt een begin met het creëren van interessante content in de vorm van webinars, artikelen en filmpjes voor specifieke doelgroepen.

Resultaat

Het duurt slechts een paar maanden voordat Elsevier de vruchten kan plukken van de contentmarketingcampagnes. Door de interessante content die Elsevier aanbiedt, bouwt ze een relatie op met prospects. Door de goede band met klanten en prospects is het voor de marketing- en salesafdeling van Elsevier veel makkelijker om interessante en kwalitatieve leads te verzamelen.

Sandra de Gelder

Director of Regional Marketing - Elsevier