Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

DHL Express

DHL Express is één van de drie divisies binnen Deutsche Post DHL. Dit bedrijfsonderdeel is expert op het gebied van internationale expresleveringen en koeriersdiensten, en gespecialiseerd in het snel vervoeren van pakketjes en documenten over de hele wereld.

Uitdaging

Dat DHL Express alleen voor grote organisaties oplossingen zou bieden, is een misvatting. Toch ervaren niet alle MKB bedrijven DHL als voor de hand liggende partner. Het bedrijf wil daarom dichter naar kleine ondernemers kruipen en zichzelf positioneren als logistieke partner voor MKB-bedrijven. Hoe? Door het delen van, voor MKB-bedrijven, relevante kennis.  Voorbeelden hiervan zijn workshops die DHL organiseert door het hele land, die ingaan op alle ins & outs van exporteren. Om deze workshops meer aandacht te geven en via een ander kanaal kennis over export te delen, koos DHL Express voor het gebruik van online webinars. Uiteindelijke doel van zowel de workshop als de webinars, is het worden van thought leader in de markt en daarnaast het generen van leads.

Oplossing

DHL Express werkte samen met spotONvision bij het opzetten en uitvoeren van een webinarprogramma. Hein Roovers, Director Marketing DHL Express Nederland, is blij met het resultaat. Volgens hem sloten de webinars volledig aan op de contentmarketingstrategie van de organisatie. Het effect is volgens hem nu al zichtbaar: “De webinars dienen als haakje om gesprekken te starten met potentiële kopers. Zo kunnen wij hen tegenwoordig ruim van tevoren benaderen. De assets van het webinar kunnen we vervolgens gebruiken voor promotie en follow-up. Webinars passen perfect in ons plan om kennis te delen, waarbij we tegelijkertijd ook nog eens leads genereren.”

Hein Roovers

Director Marketing - DHL Express Netherlands

“Ik ben erg tevreden. Het is fijn om te werken met een organisatie die haar tanden ergens in zet en doorgaat tot de klus geklaard is. En dat gebeurde altijd met een vriendelijke toon.”