Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Computrain

Onderscheidend vermogen creëren

Als onderdeel van opleidingsinstituut NCOI Groep zorgt Computrain ervoor dat IT-professionals en IT-gebruikers beschikken over kennis en competenties die zij nodig hebben voor de technologie van nu en morgen.

Computrain biedt daarom het meest complete aanbod van ruim 850 trainingen, opleidingen, examens en certificeringsprogramma’s in de domeinen Gebruik, Beheer, Development, Projectmanagement en Business IT.

Uitdaging

De concurrentie is sterk. Computrain wil onderscheidend vermogen creëren ten opzichte van de concurrent door relevante content aan te bieden en sturen op relevantie. Ook is het doel om op een duurzame manier te sturen op merkbeleving die een bijdrage levert aan de business met meer leads en inschrijvingen voor de trainingen.

Oplossing

Eén van de startpunten voor een efficiënt marketingprogramma is inzicht te krijgen in de koper, de koopreis en de beïnvloeder. spotONvision helpt Computrain met het verzamelen van inzichten in de koper en de buyer journey.

Voor iedere fase, van awareness tot aankoop, formuleerden we unieke contentideeën passend bij de behoeften van de koper. Het vormt de basis voor meerdere marketingprogramma’s en campagnes van Computrain.

Leo Demont

Directeur Computrain

“Het content-traject en de workshops die we met spotONvision deden waren voor mij echt heel waardevol. Met name het onderdeel ‘content mapping’ gaf een goed totaalbeeld en door het proces werden we gedwongen om focus aan te brengen in onze thema- en campagnekeuzes.”

Jurino Figaroa

Brand Manager NCOI Groep

“Ik vond de samenwerking met het spotONvision team heel prettig. We hebben samen de buyer persona en de campagnes uitgewerkt op detailniveau.

Dit traject gaf antwoord op de vraag hoe je als organisatie gestructureerd en doelgericht kan inspelen op ontwikkelingen en klantbehoeften. Onze marketingactiviteiten komen daarmee in de juiste context, zodat we kunnen sturen op relevantie en een positieve merkbelevenis onder de doelgroep.

Het was vooral leuk om samen met het hele team bezig te zijn met doelgroep en hun behoeftes gerelateerd aan onze diensten. Nu is de zet aan ons om er een succes van te maken.”

Buyer persona contact spotONvision

Contact

Wat kan spotONvision betekenen?

spotONvision is expert op het gebied van buyer persona’s en het vastleggen van de buyer journey. Wij zorgen ervoor dat een buyer persona direct bruikbaar is en dat de resultaten meteen kunnen worden gekoppeld aan je contentmarketingplannen. Haal meer uit je marketingstrategie en start met buyer persona’s. Hulp nodig?

NEEM CONTACT MET ONS OP