Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Bruynzeel Storage Systems

Uitdaging

Bruynzeel Storage Systems is leverancier en ontwikkelaar van opslagoplossingen voor onder andere archieven, bibliotheken, musea, universiteiten, financiële instellingen en overheidsinstellingen. Zij besloten zich te richten op de kantoormarkt, waarbij een compleet nieuwe strategie vereist bleek. Tegelijkertijd wilde Bruynzeel haar marketingafdeling professionaliseren, de gebruikte technologieën efficiënter maken en meer inzicht krijgen in haar doelgroepen en markten.

Oplossing

spotONvision bracht voor Bruynzeel de doelgroepen ‘facility managers’ en ‘architecten’ in Nederland en Duitsland in kaart aan de hand van buyer persona’s. De buyer persona is een gedetailleerd profiel van een voorbeeldkoper die een echte doelgroep vertegenwoordigt. Tegelijkertijd wordt ook het koopproces (de buyer journey) in kaart gebracht.

Bruynzeel ging daarentegen nog een stap verder door het gebruik van Content Mapping. Zij creëerden content die precies samenviel met de vragen en behoeften van potentiële kopers, tijdens elke fase van de Buyer Journey.

Om meer inzicht te krijgen in het succes van Bruynzeel’s marketingactiviteiten, implementeerden zij een Marketing Automation systeem. Daarmee is een gedeelte van het leadgeneratieproces al geautomatiseerd. Door scherpe analytics hebben zij hun eerder genoemde doelen behaald en kunnen zij intern beter bepalen wat de meerwaarde van marketing is voor het bedrijf.

Resultaat

Volgens Daniel Vonken, Marketing Manager bij Bruynzeel Storage Systems, zijn Buyer Persona’s een perfect middel geweest bij de creatie van content. Daniel: “het heeft ons geholpen bij de communicatie in de breedste zin. Als ik er op terug kijk, was de Buyer Persona het meest waardevolle onderdeel. Juist omdat het een compleet geïntegreerd verhaal was.” Samen met spotONvision presenteerde Bruynzeel de Buyer Persona intern aan sales. Daniel: “bij hen klonk het als muziek in de oren. Op dit moment hebben we al een aantal campagnes lopen en we gebruiken de Buyer Persona zo nu en dan als naslagwerk. Dat is precies hoe ik het in de eerste instantie voor me zag. Juist op die manier wordt de Buyer Persona gebruikt.”

Daniël Vonken

Group Marketing Director - Bruynzeel Storage Systems

“We hadden vanaf het begin direct het gevoel dat we met een professionele partij aan het praten waren. Kort samengevat: Prima club. Ik zou spotONvision zeker als referentie aanbevelen en anderen aanraden om met spotONvision te gaan praten.”

Buyer persona contact spotONvision

Contact

Wat kan spotONvision betekenen?

spotONvision is expert op het gebied van buyer persona’s en het vastleggen van de buyer journey. Wij zorgen ervoor dat een buyer persona direct bruikbaar is en dat de resultaten meteen kunnen worden gekoppeld aan je contentmarketingplannen. Haal meer uit je marketingstrategie en start met buyer persona’s. Hulp nodig?

NEEM CONTACT MET ONS OP