Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

BNP Paribas

Uitdaging

Cardif, onderdeel van BNP Paribas, verkoopt haar verzekeringen via financiële tussenpersonen. Door de komst van een nieuwe wetgeving (BGFO 2) kunnen verzekeraars in Nederland inmiddels niet meer werken met provisies. Tijdens de introductie van deze nieuwe wetgeving, merkte Cardif al snel op dat er een groot gebrek was aan informatie over de wetgeving en de gevolgen voor de adviseurs. Deze ontwikkelingen inspireerden Cardif naar een keerpunt in haar marketingstrategie.

Oplossing

spotONvision ondersteunt Cardif in het opzetten van een op content gebaseerde campagne; “Op weg naar BGFO 2”. Voor deze campagne ontwerpen we een online interactief informatieplatform, speciaal voor de adviesbranche. Tussenpersonen kunnen op deze site zich laten informeren over nieuws omtrent de BGFO 2, reageren op ontwikkelingen en blogs en zich testen op hun eigen voorkeuren en het beloningsmodel wat daarbij het beste past.

Resultaat

Het online informatieplatform wordt door de branche omarmd. Al snel is de mini-site het centrale informatiepunt over de nieuwe wetgeving. Bovendien behaalt het de eerste plaats via een Google zoekopdracht naar BGFO2. Daarnaast genereert deze campagne heel veel leads voor de introductietrainingen van Cardif!

Marieke van Zuien

Chief Commercial Officer - BNP Paribas

“Mijn ervaring met de samenwerking met spotONvision is erg positief. In dit project hebben zij opnieuw laten zien dat ze onze business en markt ondanks de complexiteit goed begrijpen. Maar ook dat ze met ons meedenken over de juiste manier om onze business partners te bereiken en hoe je met een grote hoeveelheid informatie iets weg kunt zetten wat toch aantrekkelijk is voor de doelgroep.”