Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

BNP Paribas Personal Finance

Uitdaging

BNP Paribas Personal Finance (voorheen UCB Hypotheken) is een internationale hypotheekverstrekker die in 2003 op de Nederlandse markt startte. In een sterk concurrerende hypotheekmarkt moest BNP Paribas PF zich bezinnen op haar positionering. Bovendien moest er een marketing- en communicatiestrategie worden ontwikkeld om haar doelgroep, de financieel adviseur, goed te kunnen bereiken en bedienen.

Oplossing

spotONvision voerde een markt- en concurrentieonderzoek uit en zo kwamen we tot een positioneringsstrategie met bijpassende marketingboodschappen. De positionering is vervolgens in een serie interne workshops besproken zodat we daarna een effectieve marketing- en communicatiestrategie konden inzetten. We creëerden een marketing- en salestoolkit die BNP Paribas PF blijvend zal helpen in al haar marketing- en communicatie-efforts om haar doelgroep te bereiken.

Resultaat

Frans de Kievit, Commercieel Directeur BNP Paribas PF: “spotONvision is een zeer professionele en toegewijde partner. Ze zijn down-to-earth en hebben het vermogen om out-of-the-box te denken. We werken samen met een bureau dat niet is vastgeroest in de hypotheekwereld, maar de ervaringen uit de ene markt durft toe te passen op de andere, en dat vind ik een groot voordeel. Onze marketing en communicatie is sterk verbeterd. De resultaten zijn dagelijks voelbaar!”