Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

B2B Marketing Forum

B2B Marketing Forum

spotONvision is de initiator en organisator van het B2B Marketing Forum dat in maart te Amsterdam plaats vond. Een dag waar alle B2B marketing- en communicatieprofessionals hun hart konden ophalen aan vakrelevante inhoud, ontmoetingen met topsprekers en vakgenoten.

Uitdaging

Het B2B Marketing Forum is geboren uit behoefte om content en ideeën met elkaar te delen. B2B-professionals hebben doorgaans complexe uitdagingen. Denk aan: “Hoe verkoop ik complexe producten of diensten via resellers?”, “Hoe nurture ik mijn leads in een 2-jarige sales-cyclus?”,  “Hoe zet ik social media in in een B2B-marketingmix?” of “Hoe meet ik mijn succes en wanneer heb ik mijn marketinginvestering terugverdiend?”

Oplossing

Om de dag onder de aandacht te brengen launcht spotONvision een contentmarketingcampagne. Een campagne waarbij in samenwerking met media- en branchepartners verschillende B2B-onderwerpen in de spotlights worden gezet. Door een combinatie van:

  • Free publicity
  • Partnerships met partijen als Marketingfacts, Management team en Frankwatching
  • Social media-activiteiten op Twitter en LinkedIn
  • B2B-marketingwebinars
  • E-mailmarketing
  • Unieke tijdelijke aantrekkelijke activiteiten zoals de B2B Marketing Award, een
  • Valentijnsactie en ‘Deel de beste B2B-marketingtip’
  • Een trailer om de spanning wat op te voeren

Resultaat

Het B2B Marketing Forum heeft een grote aantrekkingskracht op vakgenoten. De website van het B2B Marketing Forum trekt gemiddeld 200 unieke bezoekers per dag en de buzz wordt rond 5 weken voor het event steeds groter. Inmiddels heeft het forum op Twitter meer dan 2300 volgers en de LinkedIn-groep meer dan 700 leden. Met een bezoekersaantal van meer dan 300 marketing- en communicatieprofessionals per editie, waren alle edities tot nu toe een groot succes.