Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

AFAS Software

Think big, start small… Zeker op het gebied van marketing automation

Hoe geef je een B2B-contentmarketingstrategie handen en voeten als je thought leader wilt worden en meer omzet wilt behalen? Hoe zorg je ervoor dat nieuwe content door de doelgroep wordt opgepikt en dat je leads kunt nurturen met nog meer relevante content? AFAS Software wilde deze uitdagingen het hoofd bieden en samen met spotONvision wisten zij een antwoord op deze vragen te formuleren. Namelijk het creëren van een contentplan en deze content per doelgroep uitrollen, ondersteund door technologie: marketing automation. We spreken met Sander Seton, Marketing Manager bij AFAS Software.

Wat vond je verrassend aan het gebruik van marketing automation?

“Wij geloven niet in contentmarketing als het niet ondersteund wordt door marketing automation software. Wat ons positief verrast heeft, is de enorme mate van vrijheid en flexibiliteit die het systeem biedt. Het zit daarnaast logisch in elkaar en biedt tegelijkertijd overzichtelijke rapportagemogelijkheden. Hiermee kunnen we snel zien wat de resultaten van onze acties en campagnes zijn, zodat bijsturen op elk gewenst moment mogelijk is.”

Dat klinkt goed, maar ben je nog tegen lastige dingen opgelopen?

“De inrichting van het systeem blijkt toch vrij complex te zijn. Zeker wanneer je verschillende campagnes gelijktijdig op dezelfde doelgroep hebt lopen. Ook features als ‘progressive profiling’ zijn niet zo eenvoudig te gebruiken als in de eerste instantie leek.”

Als je opnieuw zou starten met marketing automation, wat zou je dan anders doen?

“Bij het opzetten van de eerste campagnes weten we nu dat we deze eerst in kaart moeten brengen. Dus ook de opvolging en inrichting van formulieren en landingspagina’s. Pas daarna kun je actief aan de slag met de uitvoering van campagnes en een promotieplan.”

Welk advies zou je andere marketeers willen meegeven?

“Think big, start small… Zeker op het gebied van marketing automation. Begin allereerst met quick wins en rapporteer die resultaten. Zo creëer je draagvlak binnen je organisatie.”

Sander Seton

Marketing Manager - AFAS Software

“Wij hebben heel bewust gekozen voor spotONvision. Niet alleen omdat zij ondersteuning bieden bij de technische implementatie, maar ook omdat zij actief meedenken in het contentcreatieproces. Het proces hebben wij gezamenlijk doorlopen en nu kunnen we het zelf in de praktijk toepassen.”

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf dat software ontwikkelt. Hierbij ligt de focus onder andere op HR, ERP en Accountancy software. Truus Koppelaar, directeur marketing en communicatie, vertelde al eerder over de successen van AFAS. Lees het volledige artikel op ons blog.

Lead nurturing in B2B

Gratis e-book

Lead nurturing in B2B – De business case

De business case voor lead nurturing: wat is lead nurturing eigenlijk en wat levert het op?
In dit e-book lees je alles over lead nurturing, speciaal geschreven voor de B2B marketingdirecteur of –manager.

DOWNLOAD E-BOOK