Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Case study

Achmea

LEArN ofwel de ‘LEAN Education and Research Network’ is een initiatief van Achmea, ABN AMRO, Nyenrode Business Universiteit en McKinsey & Company. Met de missie om een netwerk te creëren van organisaties die onderzoek doen, kennis en ervaringen uitwisselen rondom ‘Lean’ willen zij bijdragen aan ‘operational & customer excellence’ van service organisaties om zo hun concurrentiepositie te versterken.

Uitdaging

Stel je een organisatie voor die de klant altijd op de eerste plaats zet, zorgt voor optimale productiviteit en een zo hoog mogelijke efficiëntie, terwijl zij de concurrentie altijd een stap voor blijft. Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar volgens Achmea is dit ideaalbeeld haalbaar. Hoe? Door succesvol gebruik te maken van de ‘Lean-principes’. Marc Boumans, Achmea: “Met dit beeld voor ogen willen we een netwerk van partners werven zowel in Nederland als buiten de grenzen. Samen met deze partners willen we ‘operational & customer excellence’ naar een hoger niveau tillen middels academisch en toegepast onderzoek.”

Doelgroep is het senior management en C-level beslissers van service-organisaties. Samen met spotONvision gaan Achmea en Nyenrode op zoek naar manieren om partners voor LEArN te benaderen.

Oplossing

spotONvision ontwikkelt een sponsor toolkit met informatie en inspirerende content voor potentiële sponsors en partners van het programma. De toolkit ondersteunt het kernteam bij het werven van partners. In de toolkit zitten onder meer een video, een eBook en een praatplaat. Alles wat het kernteam kan gebruiken om serieuze partners voor het programma te werven.

Marc Boumans

Program Director - Achmea

Marc Boumans gebruikt het sponsormateriaal om zijn verhaal te versterken en te visualiseren. Hij is blij met het sponsorpakket en de samenwerking met spotONvision: “Ik ben echt heel tevreden over het eindresultaat. Als ik nu een Net Promotor Score zou moeten geven, dan zou dat de hoogst mogelijke score zijn. Ja, je mag me quoten!”