Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Inspiratie opdoen, andere mensen ontmoeten, offline en online

Als je je professionele leven eens van een afstand bekijkt dan merk je dat je vaak met soortgelijken omgaat, dat de collega’s of klanten met wie je werkt eigenlijk allemaal wel iets met elkaar  gemeen hebben. Misschien gaat hiet niet overal voor op, maar ik merk dat wij in ons werk marketing en communicatieadvies in de B2B veelal met soortgelijke personen te maken hebben, strak in het pak, meestal universitaire studie gedaan, en vaak (steeds vaker) dezelfde leeftijd. En de branche maakt niet uit, of het nu IT of Finance of een andere sector is.

Vandaag in the HUB (www.the-hub.net) in Amsterdam geweest een werk- en ontmoetingsplaats voor allerhande ondernemers, een plaats die bedoeld is als plek waar je nieuwe en andere mensen leert kennen, projecten met anderen kunt oppakken, en waar niet iedereen van hetzelfde soort is. Bovendien waar men het idealisme deelt om de wereld te verbeteren. Verfrissend!

Ik kan het iedereen aanraden, doe eens iets anders, blijf niet alleen met dat ene ding bezig. Stap eens uit je comfort-zone. Natuurlijk kan dit ook online. Zo kun je je aansluiten bij online communities van andere vakgenoten, maar net zo goed bij personen met andere interesses. Je doet vaak op de meest onverwachte plekken inspiratie op en dat kun je weer gebruiken in de projecten waar je mee bezig bent.  Nieuwsgierigheid loont en blijvend op zoek zijn naar nieuwe ideeen ook.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.