Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

B2B Marketing blog

Hoe een goede LinkedIn strategie Adwords voorbij streeft

Tijdens een campagne die wij voor een klant aan het uitvoeren zijn, kwamen we deze week met de eerste resultaten na 2 weken campagne. Bij gebrek aan een goede database hebben we de campagne ingezet met bannering op interessante plaatsen, gecombineerd met advertorials in online nieuwsbrieven, PR, een eigen mailing en bovendien met Adwords.

Doel: de juiste doelgroep op de juiste landingspagina te krijgen, waar men ofwel een interessant artikel kan downloaden, ofwel zich kan inschrijven voor een gratis ‘workshop’. Ik ga nog geen uitspraken doen over het eindresultaat, maar wat we nu al zien is dat de verschillende manieren allemaal bijdragen aan meer traffic naar de landingspagina’s en dat er nog niet 1 winnaar uitkomt, ze dragen allemaal bij.

Tot we afgelopen week voor het eerst ter aanvulling startten met een LinkedIn strategie. Een strategie waarbij we samen met de klant met een duidelijk doel voor ogen zijn gestart: de rol van expert opbouwen en verder uitbouwen en daarnaast nog steeds de juiste doelgroep naar de landingspagina’s uit te nodigen. Daar waar Adwords in ruim 2 weken tijd zo’n 150 unieke bezoekers bezorgde, zorgde de allereerste discussie-topic in relevante LinkedIn-groepen binnen 2 dagen evenveel unieke bezoekers. Wakker worden, marketing managers! er is in deze fase van Social Media als marketing tool, veel te halen en het wordt nog veel te weinig benut.

Ingrid Archer

Ingrid Archer is een marketing- en communicatieprofessional pur sang met inmiddels meer dan 20 jaar ervaring in B2B marketing en communicatie. Zij is mede-oprichter van spotONvision en het B2B Marketing Forum. Zij initieerde succesvolle campagnes in diverse sectoren en is een van de experts op het gebied van contentmarketing, buyer persona's en lead nurturing in B2B.