Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Event

Webinar: Measuring & Improving Marketing Performance

Het lijkt geen wonder dat het meten en verbeteren van de marketing performance bij bedrijven tegenwoordig hoog op de agenda van marketingdirecties staat. Het onderwerp krijgt zelfs buiten de marketingafdeling om aandacht van leidinggevenden en van de Raad van Bestuur. Terwijl de groeiende acceptatie van het gebruik van technologie binnen marketing heeft geleid tot vele fundamentele verbeteringen, hebben veel B2B-bedrijven moeite om van het basisniveau af te stappen en betere resultaten te verkrijgen op het gebied van performance management. Resultaten die aantonen dat marketing een essentieel onderdeel is van een onderneming.

spotONvision gaf in samenwerking met Oracle een exclusief MPM-webinar. Tijdens dit webinar bespraken we de best practices en uitdagingen van MPM voor B2B-bedrijven zijn.

Tijdens dit webinar: De status van marketing performance

Marketing performance management (MPM) is een verzamelbegrip voor de processen en systemen die marketeers helpen bij het meetbaar maken van marketingactiviteiten en bij het kunnen sturen op resultaat. Het meten van marketing performance is van groot belang om de volgende twee redenen:

MPM maakt het voor marketeers mogelijk de toegevoegde waarde van marketing aan te tonen
MPM helpt marketeers efficiënter en effectiever te werken

Om erachter te komen in welke mate B2B-marketeers in staat zijn hun marketing performance te meten en hun ROI te berekenen, voerden Oracle en spotONvision een onderzoek uit onder 26 CMO’s en marketingdirecteuren van toonaangevende B2B-bedrijven in Nederland. In dit webinar delen we de belangrijkste bevindingen, best practices en uitdagingen voor B2B-bedrijven.

Marketing verbinden aan businessdoelstellingen

Om marketing effectief te laten zijn, is het belangrijk dat de metrics en performance indicatoren zijn afgestemd op de doelstellingen van de onderneming en andere afdelingen zoals sales en klantenservice. In het tweede deel van dit webinar geven we je praktische handvatten voor het afstemmen van je marketing performance management metrics en KPI’s op de strategische doelstellingen van je organisatie.

Praktische informatie:

Taal: Engels
Sprekers: Adwin Gerritsen en Shimon Ben Ayoun

Over Adwin Gerritsen

Adwin Gerritsen is Senior Marketing Performance Management Consultant bij B2B-marketingbureau spotONvision. Adwin helpt bij het meetbaar maken van marketing binnen B2B-bedrijven, het verhogen van de marketing performance en het laten aansluiten van marketingactiviteiten op strategische business doelstellingen.

Over Shimon Ben Ayoun

Shimon Ben Ayoun is mede-oprichter en Managing Partner van B2B-marketingbureau spotONvision en het B2B Marketing Forum. Hij helpt marketeers bij de transformatie van marketing als ‘cost center’ naar ‘revenue generator’. Daarbij is hij continu op zoek naar vernieuwingen in B2B.