Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Event

Webinar: Hoe meet je customer journey succes?

B2B-marketeers komen er meer en meer achter dat de traditionele manier van budget toekennen, op basis van campagne en kanaal, niet meer past bij de manier waarop moderne marketeers klantervaringen optimaliseren. Het resultaat: steeds vaker leggen B2B-organisaties de focus op investeren in de verschillende fasen van de customer journey. Dit webinar wordt je aangeboden door het B2B Marketing Forum in samenwerking met Oracle Marketing Cloud. Bekijk hier de webinar recording.

In dit webinar leer je:

  • De meestgebruikte B2B-marketing tactieken in de verschillende fasen van de customer journey
  • De best practices m.b.t. de KPI’s waarmee customer journey succes gemeten kan worden

Praktische informatie

  • Taal: Engels
  • Sprekers: Adwin Gerritsen en Shimon Ben Ayoun
  • In samenwerking met Oracle Marketing Cloud

BEKIJK ONLINE

Over Adwin Gerritsen

Adwin Gerritsen is Senior Marketing Performance Management Consultant bij B2B-marketingbureau spotONvision. Adwin helpt bij het meetbaar maken van marketing binnen B2B-bedrijven, het verhogen van de marketing performance en het laten aansluiten van marketingactiviteiten op strategische business doelstellingen.

Over Shimon Ben Ayoun

Shimon Ben Ayoun is mede-oprichter en Managing Partner van B2B-marketingbureau spotONvision en het B2B Marketing Forum. Hij helpt marketeers bij de transformatie van marketing als ‘cost center’ naar ‘revenue generator’. Daarbij is hij continu op zoek naar vernieuwingen in B2B