Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Event

Het B2B Marketing Forum 2016: The great journey to customer growth

SpotONvision organiseert ook dit jaar weer in samenwerking met BBP Media het B2B Marketing Forum. Het B2B Marketing Forum biedt marketing- en communicatieprofessionals de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en te inspireren. De 7e editie van dit jaarlijkse event zal plaatsvinden op: 17 maart 2016 in DeFabrique in Utrecht.

Het thema van het B2B Marketing Forum 2016 is: The great journey to customer growth. Op het programma staan meerdere on-site masterclasses die helpen om engagement met de koper en klant te verbeteren, maatwerkcampagnes te ontwikkelen voor klanten en target accounts, en de marketingtransformatie door te zetten van kostenpost naar omzetgenerator. Keynote spreker is dit jaar Joseph Jaffe, bekend van het succesvolle boek Flip the Funnel: How to use existing customers to gain new ones.

Ook wordt tijdens het forum de felbegeerde B2B Marketing Award uitgereikt. De award wordt uitgereikt aan de B2B-organisatie met de meest unieke marketingstrategie van het afgelopen jaar. Vorig jaar was Canon Nederland de trotse winnaar met hun case The Exceptional Service Battle.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.