Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Event

Live event: B2B Marketing Forum 2015

Het B2B Marketing Forum is een jaarlijks evenement waar B2B marketeers, sales en Communicatieprofessionals samenkomen om geïnspireerd, gemotiveerd en onderwezen te worden. Het is ‘the-place-to-be’ voor iedereen die wil doorgroeien in B2B Marketing. Tijdens het event zijn er keynote sprekers, rondetafeldiscussies, case studies en enorm veel netwerkmogelijkheden. Het evenement vindt jaarlijks in maart plaats.

 

Thema 2015: Leading the change, from self to customer obsession

Customer centricity, obsessie voor de koper en klant, is ‘hot’ en ‘here to stay’. We moeten de klant centraal zetten om deze te winnen en te behouden. Customer obsessie is noodzakelijk om winstgevend te zijn en te blijven. Deze uitdaging leidt tot cruciale vragen: Hoe ontwikkelen we een marketingorganisatie die de klant echt centraal stelt? Wat betekent customer centricity voor de rol van marketing? Hoe organiseren we onze marketingteams? Vorig jaar hebben we tijdens het B2B Marketing Forum de muur tussen marketing en sales neergehaald. Dit jaar gaan we verder met de transformatie van marketing, van zelf-obsessie naar het centraal zetten van de koper en de klant! Schrijf je nu in!

Voor meer informatie: www.b2bmarketingforum.nl