Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Event

Masterclass B2B Marketing Forum: Agile in marketing

In een tijd van ongekende digitale mogelijkheden en snelheid zijn dingen als het meerjarenplan of afstemrondes voorbij. De klant wil hier niet op wachten, laat staan voor betalen. Bovendien verandert de klant sneller dan jij plannen kan maken en het moet iedere keer meer en beter zijn. Deze veeleisende klant vereist een nieuwe visie op innovatie, een slimmere aanpak voor je marketing, een snellere manier van werken. Maar hoe?

Agile marketing kan een antwoord bieden. Een nieuwe en iteratieve werkwijze die ervoor zorgt dat je innovaties steeds sneller op de markt krijgt omdat je voortdurend meet en op basis van klantfeedback verbetert.

In deze masterclass maak je kennis met de kernprincipes van Agile in Marketing. Wat is het, waarom is het zo nodig? Hoe introduceer je agile marketing in je organisatie? Je krijgt een introductie in de diverse agile marketing frameworks. Inzicht in hoe je versnelling en verbetering brengt in de dagelijkse digitale marketingoperatie, maar ook in de vorming van nieuwe concepten of strategie.

Wat zijn de take-aways?

  • De 7 Agile in Marketing-principes
  • Een overzicht van relevante Agile frameworks
  • Alles over het doen van een scrum
  • Inspirerende cases van vernieuwende marketeers
  • Tips en tricks voor de introductie van Agile in je eigen organisatie

Sprekers:

Willemijn Schneyder (RM) en Paul Ligtenberg zijn de oprichters van Number8, een agile marketing agency in Haarlem. Beide sprekers hebben een solide achtergrond in (digital) marketing, customer journey design, e-commerce en communicatie. Hier hebben zij vervolgens een gezonde dosis kennis en ervaring op het gebied van agile werkmethodieken, digitale transities en technische implementaties aan toegevoegd. Zij ondersteunden zowel start-ups als beursgenoteerde ondernemingen.

Het B2B Marketing Forum

Het B2B Marketing Forum is een initiatief van spotONvision. Het B2B Marketing Forum is het jaarlijks terugkerende event dat zich richt op business-to-business marketing- en communicatieprofessionals. Dit jaar vindt de 7e editie van het forum plaats op 17 maart 2016 in DeFabrique in Utrecht.

Op het programma staan vele interessante sessies en masterclasses over B2B-marketing. Er wordt onder andere gesproken over: agile marketing, de customer journey, klantretentie en account-based marketing. Keynote spreker is dit jaar Joseph Jaffe, oprichter en CEO van Evol8tion, LLC en bekend van het succesvolle boek Flip the Funnel: How to use existing customers to gain new ones. Noteer 17 maart dus alvast in je agenda en schrijf je snel in.