Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Event

Masterclass B2B Marketing Forum: Account-based marketing

Wil je meer business halen uit je strategische klanten of key accounts? Ga dan aan de slag met Account Based Marketing. De verwachting is dat Account Based Marketing (ABM) binnenkort één van de belangrijkste marketingbenaderingen wordt om de winstgevendheid van key accounts te verhogen.

In de praktijk blijken grote klanten steeds lastiger te bereiken met generieke content marketing. Ook zijn er bij deze klanten een toenemend aantal beslissers en beïnvloeders die bereikt moeten worden. Vandaar dat steeds meer B2B Marketing Managers een Account Based Marketing programma opnemen in hun marketingstrategie.

Tijdens deze masterclass maak je kennis met de basisprincipes van Account Based Marketing en hoe je de ‘engagement’ en winstgevendheid van je key accounts kan verhogen in samenwerking met sales én account management.

Tijdens deze masterclass gaan we in op o.a.:

  • de kernelementen van een Account Based Marketing programma,
  • de belangrijkste voordelen,
  • maar ook de uitdagingen bij de implementatie van ABM binnen je eigen organisatie en een aantal praktische voorbeelden hoe hier mee om te gaan.

Spreker: Reinier Willems

Reinier is Marketing Director bij LeasePlan International waar hij zich in het bijzonder richt op de engagement van de grote internationale klanten. Daarvoor heeft hij ruime ervaring opgedaan in B2B marketing bij onder andere KPN en digital agency Razorfish. Voor hij zijn MBA studie was hij als consultant betrokken bij het optimaliseren van sales en accountmanagement processen bij een aantal internationale telecom- en energiebedrijven. Daarnaast is Reinier bestuurslid van het NIMA B2B expertiseplatform en gastdocent B2B marketing aan de Rotterdam School of Management.

Het B2B Marketing Forum:

Het B2B Marketing Forum is een initiatief van spotONvision. Het B2B Marketing Forum is het jaarlijks terugkerende event dat zich richt op business-to-business marketing- en communicatieprofessionals. Dit jaar vindt de 7e editie van het forum plaats op 17 maart 2016 in DeFabrique in Utrecht.

Op het programma staan vele interessante sessies en masterclasses over B2B-marketing. Er wordt onder andere gesproken over: agile marketing, de customer journey, klantretentie en account-based marketing. Keynote spreker is dit jaar Joseph Jaffe, oprichter en CEO van Evol8tion, LLC en bekend van het succesvolle boek Flip the Funnel: How to use existing customers to gain new ones. Noteer 17 maart dus alvast in je agenda en schrijf je snel in.