Van ROI naar customer journey succes

spotONvision wilde weten of en hoe B2B-marketingdirecteuren in Nederland het ‘customer journey denken’ ook al omarmen en of ze de marketingresultaten kunnen meten aan de hand van de customer journey.

Online Webinars

  • Komende Online Webinars
  • Eerdere Online Webinars

Heb je contentmarketing al redelijk onder de knie? Weet je inmiddels wat wel en niet werkt en heb je al de eerste resultaten kunnen evalueren? Tijdens dit webinar krijg je tips, trucs en handvatten om jouw contentmarketingstrategie naar het volgende niveau te tillen.

Lees verder

Sales enablement gaat over het systematisch ondersteunen van sales met informatie, content en tools. Doel is dat sales effectiever en succesvoller tijdens het koopproces kan engagen met een koper en de deal sneller kan sluiten. Maar hoe zorg je ervoor dat marketing dit op een gestructureerde manier kan doen?

Lees verder

Marketing automation is hot. Met automation tools kunnen marketeers resultaatgerichter en efficiënter te werk gaan, leads stap voor stap door het koopproces begeleiden en kan de ROI van marketing inzichtelijk worden gemaakt.
In dit resultaatgerichte webinar leer je alles wat je moet weten over marketing automation. Waar moet je rekening mee houden? Wat zijn de mogelijkheden? Hoe begin je überhaupt met marketing automation?

Lees verder

Door leads te nurturen bind je klanten aan jouw bedrijf en verhoog je de kwaliteit van leads. Zeker in B2B is een koopproces vaak behoorlijk lang en daar moet marketing een langetermijnstrategie op maken. Bovendien zorg je zo voor een betere stroomlijning tussen marketing en sales en verhoog je de omzet en conversie. Wil je meer weten over leads nurturen in een B2B-omgeving? Meld je dan aan voor dit webinar.

Lees verder

Account-based marketing is een ware trend binnen B2B-organisaties. Account-based marketing is een strategische aanpak voor marketing waarin een organisatie communiceert met een individuele prospect of klantaccount. In dit webinar leggen wij uit hoe sommige van de beste B2B-bedrijven gebruikmaken van account-based marketing, zodat jij kunt achterhalen of ABM werkelijk geschikt is voor jouw organisatie.

Lees verder

De GDPR heeft grote gevolgen voor vrijwel iedere organisatie, maar misschien wel het meest voor online marketeers. Ben jij er al klaar voor?

Lees verder

Staat de koper centraal in jouw marketingstrategie? Dat zou namelijk wel moeten, wil je als marketingafdeling succesvol zijn. Marketeers moeten hun doelgroep tegenwoordig steeds beter begrijpen en buyer persona’s zijn een uitstekend middel om dat te kunnen. Leer tijdens dit webinar hoe je meer inzicht krijgt in jouw koper en hoe je hem/haar gedurende het koopproces begeleidt.

Lees verder

Ben je benieuwd hoe een campagne in marketing automation software eruit ziet? Wil je de meest voorkomende functies in de praktijk zien? Tijdens dit webinar nemen we je mee achter de schermen. In 30 minuten laten we je zien hoe je segmenteert, e-mails en landingspagina’s personaliseert en de verschillende onderdelen combineert tot een volledig functionerende geautomatiseerde campagne.

Lees verder

Ben je benieuwd met welke trends jij als B2B-marketeer de komende jaren rekening moet houden? En welke technologieën je kunnen helpen optimaal te profiteren van deze trends? Tijdens dit 30-minuten durende webinar laten wij je zien wat de verwachte trends zijn en wat de impact ervan is op de keuzes voor technologie. Want, als je weet waar je op moet letten, dan weet je ook waar je je marketingplannen op moet afstemmen!

Lees verder

Om een geweldige klantervaring te bieden, moeten organisaties digitaliseren. Bedrijven die op maat communiceren met haar (toekomstige) klanten en haar business hierop aanpassen zijn succesvoller. Logisch, want dat is wat de klant verwacht. Maar hoe start je die digitale transformatie? En welke aspecten zijn daarbij nodig?

Lees verder

Tijdens dit webinar nemen we je mee in de wereld van marketing automation. Het klinkt natuurlijk prachtig om je marketing te automatiseren en op te schalen. Maar waar moet je rekening mee houden?

Lees verder

Leads genereren hoort bij de taak van iedere B2B-marketeer. De meeste leads zijn echter niet direct klaar om klant te worden of om over te dragen aan sales. Vaak wordt dit proces vergeleken met een eerste ‘date’, je vraagt iemand toch ook niet ten huwelijk bij een eerste afspraakje?

Lees verder

Volgens recent onderzoek worden B2B-marketeers steeds minder effectief met content. We hebben tegenwoordig ook zoveel manieren om onze contentmarketing handen en voeten te geven. Misschien zijn we de weg kwijt?

Lees verder

Staat de koper centraal in jouw marketingstrategie? Dat zou namelijk wel moeten, wil je als marketingafdeling succesvol zijn. Marketeers moeten hun doelgroep tegenwoordig steeds beter begrijpen en buyer persona’s zijn een uitstekend middel om dat te kunnen.

Lees verder

B2B-marketeers komen er meer en meer achter dat de traditionele manier van budget toekennen, op basis van campagne en kanaal, niet meer past bij de manier waarop moderne marketeers klantervaringen optimaliseren.

Lees verder

Financiële instellingen zoals banken en verzekeraars hebben te maken met grote hoeveelheden klanten, particulier en zakelijk. Naast het bieden van persoonsgerelateerde producten zoals lening, hypotheek of een verzekering beschikt de financiële industrie door de omvang van de klantbestanden over een schat aan digitale klantgegevens.

Lees verder

Webinars geven een nieuwe dimensie aan de sales, marketing en communicatiepraktijk. Als je de stap al hebt gezet naar het centraal zetten van content in je marketingaanpak, dan is de volgende stap deze content op een slimme manier te verspreiden en in te zetten. Webinars lenen zich hier uitstekend voor: op eenvoudige wijze ben je in staat om een groot publiek te bereiken, jezelf als thought leader te profileren en leads te genereren.

Lees verder

Werk je in een internationale omgeving en vraag je je af hoe je het best buyer persona’s kunt maken, uitrollen en toepassen over de grens heen? Tijdens dit webinar namen we enkele praktijkcases onder de loep. Bekijk direct de webinar recording.

Lees verder

Is jouw marketingtoolbox overvol, of juist niet? Contentmarketeers hebben tegenwoordig veel manieren om hun contentmarketing handen en voeten te geven. Denk aan whitepapers, infographics, webinars, sociale media en blogs.

Lees verder

Het lijkt geen wonder dat het meten en verbeteren van de marketing performance bij bedrijven tegenwoordig hoog op de agenda van marketingdirecties staat. Het onderwerp krijgt zelfs buiten de marketingafdeling om aandacht van leidinggevenden en van de Raad van Bestuur. Terwijl de groeiende acceptatie van het gebruik van technologie binnen marketing heeft geleid tot vele fundamentele verbeteringen, hebben veel B2B-bedrijven moeite om van het basisniveau af te stappen en betere resultaten te verkrijgen op het gebied van performance management.

Lees verder

Wil je je marketing afstemmen op de strategische doelstellingen van je organisatie? Je bent niet de enige. Voor veel CMO’s staat marketing-ROI hoog op de agenda. Helaas ontbreekt vaak de kennis om hier echt wat mee te kunnen doen. Om B2B-marketeers hiermee te helpen, biedt spotONvision in samenwerking met NIMA een uniek B2B-marketing trainingsprogramma boordevol inspiratie, kennis, coaching en praktijkervaring.

Lees verder

Campagnemanagement is een cruciaal onderdeel wanneer een organisatie de transformatie doormaakt naar een klantgerichte aanpak. Het uitvoeren van campagnes brengt vele kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Shelby Torrence, Director Campaign Management Services bij spotONvision, vertelde tijdens dit webinar over de uitdagingen en voordelen van succesvol campagnemanagement en liet zien hoe je in 7 stappen een succesvolle campagne opzet

Lees verder

Kunnen B2B-marketeers ROI aantonen? Tijdens het afgeronde onderzoek naar de status van B2B marketing performance management in Nederland spraken we met CMO’s en marketingdirecteuren van 26 toonaangevende B2B-bedrijven. Tijdens dit spotONfriday webinar stonden we uitgebreid stil bij de volwassenheid van marketing performance bij B2B-bedrijven, hoe effectieve marketeers het aanpakken en bespraken we drie succesfactoren voor het verbeteren van marketing performance management

Lees verder

Werk je in een internationale omgeving en vraag je je af hoe je het best buyer persona’s kunt maken, uitrollen en toepassen over de grens heen? Tijdens dit webinar namen we enkele praktijkcases onder de loep. Bekijk direct de webinar recording.

Lees verder

Staat de koper centraal in jouw marketingstrategie? Dat zou namelijk wel moeten, wil je als marketingafdeling succesvol zijn. Marketeers moeten hun doelgroep tegenwoordig steeds beter begrijpen en buyer persona’s zijn een uitstekend middel om dat te kunnen.

Lees verder

Over customer centricity in B2B is relatief weinig bekend, zeker in de Nederlandse markt. Publicaties en discussies over dit onderwerp beperken zich veelal tot consumentenmarkten. Weinig B2B-organisaties brengen de beleving van hun klanten in kaart, laat staan dat ze die kunnen vergelijken met de klantbeleving bij hun concurrenten. spotONvision en […]

Lees verder

Kunnen B2B-marketeers ROI aantonen? Tijdens het onlangs afgeronde onderzoek naar de status van B2B marketing performance management in Nederland spraken we met CMO’s en marketingdirecteuren van 26 toonaangevende B2B-bedrijven. Tijdens het spotONfriday webinar op 10 april staan we uitgebreid stil bij de volwassenheid van marketing performance bij B2B-bedrijven, hoe effectieve marketeers het aanpakken en bespreken we drie succesfactoren voor het verbeteren van marketing performance management.

Lees verder

Wereldwijde campagnes zijn een cruciaal onderdeel wanneer een organisatie de transformatie doormaakt naar een klantgerichte aanpak. Het uitvoeren van wereldwijde campagnes brengt vele kansen maar ook uitdagingen met zich mee. Shelby Torrence, Director Campaign Management Services bij spotONvision, vertelde tijdens dit webinar over de uitdagingen en voordelen van succesvol campagnemanagement. […]

Lees verder

Is jouw marketingtoolbox overvol, of juist niet? Contentmarketeers hebben tegenwoordig veel manieren om hun contentmarketing handen en voeten te geven. Denk aan whitepapers, infographics, webinars, sociale media en blogs. Welke tactieken worden door B2B-collega’s steeds vaker gebruikt en zijn het meest succesvol? Tijdens dit webinar gaan wij in op de […]

Lees verder

Bij veel B2B-bedrijven is marketing gefrustreerd dat sales geen follow-up van leads doet, terwijl sales klaagt over de kwaliteit van de leads die worden geleverd door marketing. Volgens SiriusDecisions, een gerenomeerd onderzoeksbureau, genereren ‘best-in-class’ bedrijven die een gestroomlijnd lead managementproces hebben 47% meer omzet dan een gemiddeld B2B-bedrijf. Bekijk de […]

Lees verder

Hoe zet je de klant écht centraal in al je je marketingactiviteiten? Tijdens het onlangs afgeronde onderzoek ‘Expeditie Marketing | Customer Centricity: de top 5 investeringen‘ spraken we met marketingdirecteuren van grote Nederlandse bedrijven. Tijdens het spotONfriday webinar op 12 december stonden we uitgebreid stil bij de uitkomsten van dit onderzoek. […]

Lees verder

Staat de koper ook centraal in jouw B2B-marketingstrategie? Dat zou namelijk wel moeten. Marketeers moeten hun doelgroep steeds beter begrijpen en buyer persona’s zijn een uitstekend middel om dat te kunnen. Leer tijdens dit webinar hoe je meer inzicht kunt krijgen in je koper en hoe je hem/haar gedurende het […]

Lees verder

Heb je contentmarketing al redelijk onder de knie? Dan wordt het tijd om jouw strategie naar het volgende niveau te tillen. Hoe? Breng de buyer journey in kaart, maak gebruik van content mapping, nurture jouw leads en stroomlijn marketing en sales binnen jouw organisatie. Op 2 september 2014 liet spotONvision […]

Lees verder

In een constant veranderend B2B-marketinglandschap is het noodzakelijk om als marketeer zo effectief mogelijk te werk te gaan. Organisaties worden steeds meer resultaatgericht. Dat betekent dat marketeers de ROI van marketing moeten kunnen aantonen. Marketing automation maakt dit mogelijk. Ook kun je zorgt het ervoor dat je leads perfect kunt […]

Lees verder

Marketeers weten dat hun rol in de afgelopen jaren drastisch is veranderd – er was een tijd waarin de salespersoon de verkoopcyclus beheerste. Vandaag de dag, vanwege online onderzoek, informeren kopers zich veel meer over wat ze willen kopen, nog voordat het eerste contact met sales plaatsvindt. Marketing onderwijst kopers […]

Lees verder

In een constant veranderend B2B-marketinglandschap is het noodzakelijk om als marketeer zo effectief mogelijk te werk te gaan. Organisaties worden steeds meer resultaatgericht. Dat betekent dat marketeers de ROI van marketing moeten kunnen aantonen. Marketing automation maakt dit mogelijk. Ook kun je zorgt het ervoor dat je leads perfect kunt […]

Lees verder

Webinars zijn steeds vaker onderdeel van de marketingtoolbox van B2B-marketeers. Aangezien het nieuwe jaar ongetwijfeld nieuwe uitdagingen, ontwikkelingen en verwachtingen met zich meebrengt, is het dan ook geen slecht idee om meer over deze tool te leren. Het is namelijk een perfect middel om jouw doelgroep mee te bereiken. De […]

Lees verder

Wist je dat je content kunt recyclen? Het gebeurt nog te vaak dat organisaties te veel tijd, budget en moeite steken in het creëren van nieuwe content. Dat terwijl ze nog genoeg op de plank hebben liggen voor hergebruik. Zorg er dus voor dat je niet continu opnieuw het wiel […]

Lees verder

Heb je contentmarketing al redelijk onder de knie? Dan wordt het tijd om jouw strategie naar het volgende niveau te tillen. Om dat te doen moet je de buyer journey in kaart brengen en maak gebruik van content mapping. Nurture jouw leads en stroomlijn marketing & sales binnen jouw organistie. […]

Lees verder

Marketing automation is een begrip dat steeds vaker voorbij komt. Steeds meer B2B-marketeers praten erover en het wordt door veel bedrijven aangeprezen als een uitstekend middel om meer leads te genereren. Maar wat is het eigenlijk? In dit webinar leggen we de basis van de tool uit. Wat kun je […]

Lees verder

Bij de meeste B2B bedrijven is marketing gefrustreerd dat sales geen follow up van leads doet, terwijl sales klaagt over de kwaliteit van de leads geleverd door marketing. Meer dan 70% van deze bedrijven hebben geen afgestemd lead management proces. Het webinar zal hier dieper op ingaan en biedt de […]

Lees verder

Hoe gaan business buyers op zoek naar producenten en aanbieders van producten of diensten? Een hele relevante vraag, die het Business Buyer Insights 2013 onderzoek beantwoordt. Er blijkt veel interesse te zijn in dit onderwerp. Vandaar dat spotONvision in samenwerking met TNS NIPO een webinar organiseerde om meer uitleg en inzicht te […]

Lees verder